Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Θερμαικός Κορινού - Δίας Δίου 1-2

«Απόδραση» στις καθυστερήσεις από τον Κορινό για το Δία Δίου.

Χάρη σε ένα αυτογκόλ που ήρθε σε «νεκρό χρόνο» (90+2’) ο Δίας Δίου κατάφερε να δραπετεύσει από τον Κορινό επικρατώντας με 1-2 επί του γηπεδούχου Θερμαϊκού κάνοντας ανατροπή στο σκορ και με αυτό τον τρόπο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα μας πέταξε ένα ημίχρονο στα «σκουπίδια» με τον Θερμαϊκό να είναι καλύτερος στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε στο σκορ στο 25’, ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο ο Δίας «φόρεσε» το καλό του πρόσωπο, με τους παίκτες του Παναγιώτη Σαρπότα να βγάζουν μεγάλη αντίδραση, να ισοφαρίζουν με το εκπληκτικό γκολ του Γιώργου Σιαμάγκα στο 49’ και να ολοκληρώνουν την ολική ανατροπή στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με αυτογκόλ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χρήστου Καραθάνου και συμμετοχή του Νίκου Βούλγαρη στη φάση.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας εμφάνισε ένα κακό πρόσωπο, με φλύαρη κατοχή μπάλας, αργό ποδόσφαιρο και κακές μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Θερμαϊκού. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι στην πρώτη αντεπίθεση που έβγαλαν στο παιχνίδι κατόρθωσαν να μπουν σε θέση οδηγού στο 25’ όταν σε μακρινή μπαλιά από την άμυνα ο ταχύτατος Ζουκάν νίκησε στο σπριντ τους Βούλγαρη και Ζώβληκα, βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Γκεβρέκη, σούταρε σε πρώτο χρόνο αναγκάζοντας τον γκολκίπερ του Δία να προβεί σε εκπληκτική απόκρουση, αλλά σε δεύτερο χρόνο ο επιθετικός των γηπεδούχων κατάφερε να βρει δίχτυα για το 1-0. Η ομάδα μας από το γκολ και μετά επιχείρησε να βγάλει αντίδραση αλλά δεν κατόρθωσε να απειλήσει με αξιώσεις τον αντίπαλο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παναγιώτη Σαρπότα μπήκαν … με το μαχαίρι στα δόντια στο τερέν και στο πρώτο τέταρτο κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο ισοφαρίζοντας στο 49’ με τρομερή βολίδα του Γιώργου Σιαμάγκα από τα 30 μέτρα που κατέληξε στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας. Στη συνέχεια ο Δίας έχασε άλλες τέσσερις μοναδικές ευκαιρίες για να προηγηθεί με δράστες τους Καλαμπάκα, Μανίκα, Χρήστο Καραθάνο και Παγωνιδη. Στο επόμενο διάστημα, ο ρυθμός του ματς έπεσε αρκετά, η ομάδα μας είχε μεν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, απειλούσε όμως αποσπασματικά με κάποια σουτ εκτός περιοχής.

Τελικά η λύτρωση για το Δία ήρθε σε νεκρό χρόνο καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χρήστου Καραθάνου στο δεύτερο δοκάρι, ο Βούλγαρης μπήκε στη φάση με τη μπάλα να χτυπά στο σώμα αμυντικού του Θερμαϊκού και να καταλήγει στα δίχτυα!

Με αυτή τη νίκη ο Δίας παρέμεινε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι αήττητος, έφτασε τους 27 βαθμούς, βρίσκεται σταθερά στην 5η θέση και την προσεχή Τετάρτη (22/2 – 15:30) υποδέχεται τον Αετό Καταλωνίων για την 20η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ντασιόπουλος με α’ βοηθό τον κ. Αδαμόπουλο και β’ βοηθό τον κ. Μπατσαρά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Θερμαϊκός Κορινού (Κώστας Τσέργας): Σαλκάμης, Γκαντάς, Υφαντίδης (67’ Μητσιόπουλος), Γεσίλι, Αντωνιάδης, Γούτσιος (63’ Αλχαζίδης), Β. Κατσούλης (85’ Μάντζιος), Χνούδας, Ζουκάν (85’ Α. Κατσούλης), Ορφανίδης, Ταγκαλίδης.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης , Αλεξανδρίδης, (90+8’ Τσενεκίδης), Ευαγγελόπουλος, Βούλγαρης (90+6’ Λαφατζής), Ζώβληκας, Σιαμάγκας, Α. Καραθάνος (38’ Καλαμπάκας), Χ. Καραθάνος, Μότσιας, Παγωνίδης, Μανίκας.

Γραφείο Τύπου Δία Δίου