Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Απεργούν Δάσκαλοι και Καθηγητές την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Διαβάστε την επιστολή των Δασκάλων της Πιερίας στους γονείς:






Aγαπητοί γονείς, 

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 

Αντιστεκόμαστε στην επιστροφή του επιθεωρητισμού στα σχολεία. 

Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια εκφοβισμού, απαξίωσης και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών. 

Προστατεύουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. 

Για όποιον έχει σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία μια ματιά και μόνο στον νόμο αρκεί για να καταλάβει ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι πολύ μακριά από την «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» όπως ευαγγελίζεται. 

Η «αξιολόγηση» που το ΥΠΑΙΘ προωθεί, έχει σκοπό να στοχοποιήσει και να ενοχοποιήσει για όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης τους εκπαιδευτικούς. 

Η «αξιολόγηση» που το ΥΠΑΙΘ προωθεί, έχει σκοπό να συρρικνώσει και να κατηγοριοποιήσει το δημόσιο σχολείο. 

Η «αξιολόγηση» που το ΥΠΑΙΘ προωθεί έχει σκοπό, να μετακυλήσει όλες τις ευθύνες υποχρηματοδότησης στους γονείς. 

Η «αξιολόγηση» που το ΥΠΑΙΘ προωθεί, έχει σκοπό να χωρίσει τα σχολεία σε «καλά» και «κακά», σε σχολεία «αποτελεσματικά» και μη. Θέλουν να φτιάξουν ένα σχολείο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των επιχειρήσεων, με στελέχη «μάνατζερ», με γονείς «πελάτες», με μαθητές «προϊόντα». 

Η εμπειρία από άλλες χώρες όπου υλοποιήθηκε αυτή η αξιολόγηση – όπως η Αγγλία και η Αμερική – δείχνει ότι οδήγησε στο κλείσιμο σχολείων στις φτωχές περιοχές, στην αυτοχρηματοδότηση των σχολείων που δεν είναι «αποδοτικά», στην απόλυση πολλών εκπαιδευτικών που δεν θεωρούνται «ικανοί». 

Αγαπητοί γονείς, 

Zητάμε τη συμπαράστασή σας για την αντιμετώπιση της ζοφερής πραγματικότητας που ζούμε. Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να πληρώσουν κι άλλο αυτήν την κρίση! Οι οικογένειες έχουν ήδη πληγεί δραματικά. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε το δημόσιο σχολείο και να το μετατρέψουμε σε ασπίδα ελπίδας για το μέλλον των παιδιών του τόπου μας. 

Να αγωνιστούμε μαζί για ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας! Με αλληλεγγύη αλλά κυρίως με συλλογικό αγώνα, διεκδικώντας το δικαίωμά μας αλλά και το δικαίωμα των παιδιών μας σε μια αξιοπρεπή ζωή και για ένα σχολείο δημόσιο που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλες τις ανάγκες τους. 

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας 
(Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας)

* Φώτο αρχείου