Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Αρχέλαος Κατερίνης - Άρης Θεσσαλονίκης 29-28

Πολύτιμη νίκη κατέκτησε σήμερα το βράδυ στην Κατερίνη ο Αρχέλαος επί του Άρη Θεσσαλονίκης με σκορ 29-28.









Παρά το γεγονός ότι ο Αρχέλαος είχε το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (έφθασε να προηγείται με 5 γκολ διαφορά), λίγο το άγχος, λίγο η πίεση των παικτών του Άρη που δεν παράτησαν σε κανένα σημείο το παιχνίδι, οδήγησαν τελικά σε ένα δραματικό τελευταίο δεκάλεπτο, με το Άρη να ισοφαρίζει κάποια στιγμή, αλλά τελικά την νίκη να κατακτά ο Αρχέλαος.

Το αποτέλεσμα πάντως κρίνεται δίκαιο, ο Αρχέλαος ήταν καλύτερος συνολικά, είχε διαφορά 4 και 5 γκολ υπέρ του, αλλά στα κρίσιμα σημεία αντί να αυξήσει την διαφορά και να τελειώσει νωρίς την υπόθεση νίκη, έκανε κάποια λάθη και επέτρεπε στον Άρη να ελπίζει και να συνεχίζει να μάχεται. Έτσι κύλησε η ροή του παιχνιδιού με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι ο Αρχέλαος δεν έπαιρνε σκορ ασφαλείας, και με υπερπροσπάθεια να ισοφαρίζουν στο τελευταίο πεντάλεπτο σε 27-27, αλλά τον Αρχέλαο στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις να δείχνει χαρακτήρα και να κατακτά την νίκη.

Η νίκη αυτή δίνει το δικαίωμα στον Αρχέλαο να ελπίζει για την παραμονή, αλλά είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Χρειάζονται και άλλες νίκες και μεγαλύτερη προσπάθεια, κυρίως με τις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με αυτόν. Ο Αρχέλαος ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα 18/3 στη Θεσσαλονίκη όπου θα αντιμετωπίσει το Πανόραμα, με την νίκη να είναι το ζητούμενο και σε αυτόν τον αγώνα.

Καλή η διαιτησία των κ. Λινάρδου Ν. και κ. Νικολαϊδη Δ. από την Βέροια.

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 5-5, 9-7, 11-7, 13-9, 15-11 (ημίχρονο), 18-14, 20-17, 23-19, 26-23, 27-27, 29-28 (τελικό σκορ).

Κίτρινες: Αρχέλαος 1, Άρης 0
Δίλεπτες αποβολές: Αρχέλαος 5, Άρης 2
Πέναλτι: Αρχέλαος 1/1, Άρης 3/3

Αρχέλαος Κατερίνης (Χοτοκουρίδου): Κοσμίδης, Μάνης, Σαϊδές 4, Κωνσταντάκης 4, Χαραλαμπίδης 1, Βουτσάς 9, Θυμιόπουλος 2, Ράντος 5, Μαυρόπουλος 4, Τσαβές, Θεοφανίδης, Ξεφτέρης, Παρθενόπουλος, Κουλλόλι, Παπανάκος Χ, Τόνας Π.

Άρης Θεσσαλονίκης (Μούσης): Τζέλη 4, Φίλιος, Δημουλιός, Ποτουρίδης, Μπουλούκης 1, Χαραλαμπάκης, Στρεμπένης 6, Αναστασιάδης 2, Μπρόϊκος, Καραβασίλης 1, Αχιλιάς 1, Τσόχας 3, Μουρτζουνινός 5, Ψωμαθιανός 3, Βολιώτης, Τσαγκαράκης 2.

* Αργότερα μπορείτε να δείτε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" το βίντεο του σημερινού αγώνα