Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Οι 4οι Ρητορικοί Αγώνες Γυμνασίων Πιερίας στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης...

σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πιερίας, κ. Βαΐα Αγγέλη, διοργανώνουν τους 4ους Διασχολικούς Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου και Επιχειρηματολογίας Γυμνασίων Πιερίας. Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων του νομού θα αγωνιστούν στο ατομικό ρητορικό αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου και στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων/ Επιχειρηματολογίας.

Ο αγώνας του Αυθόρμητου Λόγου στηρίζεται στην αναζήτηση και στην ικανότητα του ομιλητή να κάνει τις πιο επιτυχημένες συνδέσεις μιας έννοιας με άλλες, επεκτείνοντας, αντιστρέφοντας, εκμηδενίζοντας, προσθέτοντας, αφαιρώντας, σχηματοποιώντας, χρωματίζοντας, χρησιμοποιώντας συμβολισμούς και μεταφορές κ.ά. για να δημιουργηθεί, μέσα σε ένα λεπτό, ένας απολαυστικός για το κοινό τρίλεπτος λόγος με στόχο την τέρψη του ακροατηρίου.

Η διοργάνωση αγώνων Επιχειρηματολογίας αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, δίνοντας τους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων, οι οποίοι τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους και την κριτική των θέσεων της αντίπαλης ομάδας – πάντα, βέβαια, με σεβασμό και κατανόηση.

Στους φετινούς αγώνες συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από το 2ο, 3ο και 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης, καθώς και τα Γυμνάσια Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου.

Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες «καλό αγώνα»!

Η οργανωτική επιτροπή του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης