Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι από τους απεργούς-διαδηλωτές...

Εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.









Όπως ήταν αναμενόμενο λιγοστός ήταν ο κόσμος στο ΕΚΚ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς 2023. Ο κόσμος επέλεξε όπως πάντα ή να πάει στα βουνά και στα λαγκάδια να πιάσει τον Μάη, ή να κάτσει σπίτι του. Για αυτή την πραγματικότητα, ευθύνονται και οι δύο... "εταίροι". Και οι "εργατοπατέρες" συνδικαλιστές-σωματεία-συνδικάτα που έχουν αποτύχει να πείσουν τον κόσμο για τις ειλικρινείς τους προθέσεις και επίσης απέτυχαν να πείσουν ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν αυτά που έλεγαν όταν ήταν στο πεζοδρόμιο μόλις γίνουν κυβέρνηση ή πάρουν θέσεις εξουσίας. Ευθύνη φυσικά και μεγάλη, έχει η κοινωνία, ο Έλληνας και η Ελληνίδα που έχει μετατραπεί σε ένα άβουλο ον, σε ένα ρομποτάκι, ή καλύτερα σε πρόβατα που περιμένουν στωικά τον δήμιο τους (κυβέρνηση, πολυεθνικές) να τους οδηγήσει στην σφαγή. Ο ελληνικός λαός ανέχεται τα πάντα, του ρουφούν το αίμα καθημερινά και δεν αντιδρά! Μπορεί να το παίξει για κάνα δεκάλεπτο "επαναστάτης" στα κοινωνικά δίκτυα και μετά θα ανοίξει την τηλεόραση για να του μάθουν πώς θα μαγειρεύει, πώς θα χορεύει, πώς θα γίνει μοντέλο και πάει λέγοντας.

Θλίψη και μόνο θλίψη φέρνει η οποιαδήποτε σύγκριση με άλλους λαούς που ξεσηκώνονται για τα δίκια τους. Με τους αγρότες στην Ολλανδία, τους ανυπότακτους Γάλλους κ.α.

Όσο για τη σημερινή ημέρα, γέμισε ο πεζόδρομος έξω από το ΕΕΚ με υποψήφιους βουλευτές και βουλευτίνες σχεδόν από όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και με αυτοδιοικητικούς υποψήφιους. Βρήκαν την ευκαιρία για τζάμπα προβολή και είπαν να μην την χάσουν. Ωραία ημέρα είχε, ωραίες θα βγουν οι φωτογραφίες, θα τους ετοιμάσουν οι συνεργάτες τους και ένα ωραίο κείμενο και όλα καλά. Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!