Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Το ταβάνι να φτιάξετε και μετά βάλτε και "Home Cinema"...

Μητσοτάκης:
«Μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε 36.000 διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας σε κάθε αίθουσα δημοσίου σχολείου από την Ε' Δημοτικού μέχρι την Γ' Λυκείου.»

Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως: «Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα, μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή, τους πρώτους από τους 36.000 διαδραστικούς πίνακες που εγκαθίστανται σταδιακά σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας. Τα ολοκληρωμένα αυτά συστήματα αποσκοπούν στον εμπλουτισμό του μαθήματος, στην καλλιέργεια ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, προκειμένου να καταστεί η διδασκαλία πιο ενδιαφέρουσα, πιο βιωματική και αποτελεσματική. Στόχος μας, ένα πιο ποιοτικό, σύγχρονο, συμπεριληπτικό δημόσιο σχολείο, που παρέχει ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί κατά τη σημερινή παρουσίαση ενθουσιάστηκαν! Μαζί τους και εμείς, που βλέπουμε το ψηφιακό σχολείο να γίνεται πράξη».


Αν δεν ξέραμε θα λέγαμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις αφορούν κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, π.χ. Γαλλία ή Δανία. Έλα όμως που έγιναν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την υπ. Παιδείας μας.

➤ Καλοδεχούμενοι οι διαδραστικοί πίνακες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πρώτα όμως φτιάξτε κανένα ταβάνι στα σχολεία μας, γιατί στάζουν και θα μας χαλάσουν τους πίνακες!




* Οι φωτογραφίες είναι φετινές, από σχολείο της πόλης μας στην Ελλάδα της "ψηφιακής επανάστασης" και του "σύγχρονου" σχολείου. Προσέξτε το ταβάνι και τον κουβά για να μην γεμίσει η αίθουσα με νερά.