Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Πώς σας φαίνονται οι νέες στάσεις του Δήμου Κατερίνης;

Αυτές τις ημέρες ο Δήμος Κατερίνης αλλάζει τις στάσεις των αστικών λεωφορείων. Τις είδαμε, τις φωτογραφίσαμε και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.








Έχουμε επικρίνει αρκετά τον Δήμο Κατερίνης για προηγούμενες παρεμβάσεις του μέσα στη πόλη, ΕΔΩ, ΕΔΩ, και ΕΔΩ

Οι νέες στάσεις είναι όμορφες, φρεσκοβαμμένες και καλόγουστες. Είναι όμως πρακτικές; Εξυπηρετούν το κοινό που μετακινείται με αστικό λεωφορείο; Η αλήθεια είναι ότι, μας φαίνονται λίγο μικρές. Δεν έχει αρκετό χώρο για να καθίσεις και για να προφυλαχτείς από βροχές και καταιγίδες. Το μεταλλικό παγκάκι της στάσης, φιλοξενεί 2-3 άτομα (στριμωχτά τα 3 άτομα), ενώ όρθιοι μπορούν να είναι 2-4 άνθρωποι στις στάσεις που δεν υπάρχει το μηχάνημα για τα εισιτήρια που πιάνει πολύ χώρο. Το στέγαστρο είναι όντως μικρό και την προστασία που προσφέρει από τη βροχή θα την διαπιστώσουμε στην πράξη. Θα έχουν internet, κάτι που προσωπικά δεν μας τρελαίνει κιόλας. Εδώ προσπαθούμε να πάρουμε για λίγο το βλέμμα των παιδιών μας από τα κινητά! Η τάση όμως στις μέρες μας είναι internet παντού, όπου περπατάς, όπου κάθεσαι, ακόμα και στη τουαλέτα! Για τους παππούδες δεν λέει τίποτα το internet, αλλά για τους πιτσιρικάδες είναι το παν, οπότε θα τους αρέσει. Θα έχουν φωτισμό, όσο βέβαια μείνει άθικτος από τους άγνωστους ταραξίες που καταστρέφουν τα πάντα.

Συμπέρασμα: Σαν πρώτη εικόνα, περνούν από την... αξιολόγηση μας, για το αν είναι πρακτικές θα φανούν από την χρήση τους στο πέρασμα του χρόνου.

Παράκληση: Σταματήστε να κολλάτε αφίσες και διάφορες ανακοινώσεις στα τζάμια των στάσεων. Εκτός από το πολύ σημαντικό θέμα της ορατότητας, βρωμίζετε και το περιβάλλον...

* Ελπίζουμε τις παλιές στάσεις να μην τις πετάξουν για παλιοσίδερα. Μπορούν να τις βάλουν σε σημεία που δεν υπήρχαν στάσεις. Με ένα βαψιματάκι θα είναι μια χαρά!

* Οι στάσεις χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» και το κόστος τους είναι 99.977,48 ευρώ με Φ.Π.Α.





* Δείτε και μια παλιά στάση:


* Στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" δεν αναπαράγουμε απλά τα διάφορα δελτία τύπου που μας στέλνουν κατά καιρούς. Κάνουμε ρεπορτάζ και λέμε την γνώμη μας.