Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις...»

Γέμισε τις τελευταίες ημέρες η Κατερίνη με κάθε λογής αφίσες, όχι βέβαια πως έφυγαν ποτέ.

Την τιμητική τους έχουν φυσικά οι κολώνες, αλλά δεν πάνε πίσω και άλλα σημεία, όπως στάσεις λεωφορείων (ακόμα και στις καινούργιες στάσεις είδαμε αφίσες!), τοίχοι, κάγκελα, ακόμα και σε φωτεινούς σηματοδότες είδαμε αφίσες!

Και θυμηθήκαμε την καμπάνια (εκστρατεία στα ελληνικά) που είχε κάνει ο Δήμος Κατερίνης ώστε να εξαφανιστούν οι αφίσες από τις κολώνες και τα διάφορα σημεία της πόλης. Τελικά τα μόνα που εξαφανίστηκαν από τις κολώνες είναι τα κηδειόχαρτα και δεν μαθαίνουμε αν έφυγε από τον μάταιο κόσμο κάποιος γνωστός και ανησυχούμε ότι αν φύγουμε εμείς (χτύπα ξύλο!) δεν θα το μάθει κανείς!

Την χρονιά που μας πέρασε, είδαμε όμως και πληθώρα αφισών (παιδικά θέατρα, καραγκιόζης, κ.α.) να κοσμούν κάγκελα και περιφράξεις σχολείων (κυρίως Δημοτικών σχολείων) και πολλές φορές τα παιδιά με το ζόρι έβλεπαν έξω από την αυλή τους!

Τελικά, απαγορεύεται ή όχι η αφισοκόλληση (αφισορύπανση) στην Κατερίνη; Αν δεν απαγορεύεται να μας το πουν γρήγορα, γιατί σε λίγες ημέρες έχουμε γενέθλια και θέλουμε να καλέσουμε φίλους να το γιορτάσουμε!

Για όλα τα παραπάνω, ο σοφός λαός έχει πολλές παροιμίες. Εμάς μας αρέσει αυτή: «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις...»