Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Πώς θα αποκτήσουμε εμπειρία αφού προσλαμβάνεται τους ίδιους και τους ίδιους;

Για ποιο λόγο βγαίνει προκήρυξη για καθαρίστριες-καθαριστές στα σχολεία, αφού θα πάρουν πάλι τις ίδιες και τους ίδιους;

Εκδόθηκε από τον Δήμο Κατερίνης η προκήρυξη για την πρόσληψη 99 σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2023-24 (πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων).

Πρόκειται για μία καθαρά «φωτογραφική» προκήρυξη. Μιας που με λίγους μήνες εργασία οι καθαρίστριες που δούλευαν πέρσι και τα προηγούμενα έτη, έχουν ήδη περισσότερα μόρια από κάποιον άλλον που δεν έχει εμπειρία και θα θελήσει να κάνει αίτηση!

➤ Θεωρούμε ότι εδώ υπάρχει μία μεγάλη αδικία από τον νομοθέτη προς όλους αυτούς που θα ήθελαν να εργαστούν ως σχολικές-κοι καθαρίστριες-στές μιας που δεν πρόκειται ποτέ όχι απλά να πιάσουν αυτά τα μόρια, ούτε καν να τα πλησιάσουν.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, ο νομοθέτης για να είναι σίγουρος ότι θα προσληφθούν τα ίδια άτομα βάζει και άλλες δύο μοριοδοτήσεις αυτή των αιθουσών που καθάριζαν οι καθαρίστριες και τους δίνει και εξτρά εμπειρία στο διδακτικό έτος.

Άρα για να μπορέσει κάποιος άλλος να προσληφθεί ως καθαρίστρια-καθαριστής θα πρέπει να έχει τουλάχιστον... 14 παιδιά, και αν του φτάσουν πάλι για να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα μόρια! Αλλά και αν ακόμα βρισκόταν αυτός ο "σούπερ ήρωας" με τα 14+ παιδιά σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί αυτός με την περισσότερη εμπειρία!

Συνοψίζοντας, αν είσαι άνεργος, φουκαράς, χωρίς εισοδήματα, δηλαδή χωρίς μοίρα στον ήλιο, ούτε σαν καθαρίστρια δεν μπορείς να δουλέψεις σε σχολική μονάδα. Αυτοί και αυτές που δούλευαν τόσα χρόνια, θα συνεχίζουν να δουλεύουν μέχρι να βγουν στην σύνταξη και εσύ θα περιμένεις ψίχουλα και ελεημοσύνες! Έτσι ο εργαζόμενος (έστω και ορισμένου χρόνου) θα παραμένει εργαζόμενος και ο άνεργος θα παραμένει και αυτός άνεργος.