Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

52ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Κινηματογράφος. Η προβολή της Ινδικής ταινίας BLACK

Με την ταινία της φετινής τιμώμενης χώρας, της Ινδίας, ολοκληρώνεται ο κύκλος των κινηματογραφικών προβολών του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και του προγράμματος των παραστάσεων του Φεστιβαλικού φορέα για το 2023.

Προβάλλεται η ταινία κοινωνικού δράματος «BLACK», παραγωγής 2005, σε σενάριο: Sanjay Leela Bhansali/ Bhavani Iyer/ Prakash Kapadia και σκηνοθεσία: Sanjay Leela Bhansali.

Η ταινία θα προβληθεί στον αύλειο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, τόπος δραστηριοτήτων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στις 9:00 μ μ.

Η περίληψη της ταινίας

H BLACK είναι μια δραματική ταινία του 2005 στην αγγλική και χίντι γλώσσα και αφηγείται την ιστορία της Michelle (Mukerji), μιας κωφάλαλης και τυφλής γυναίκας και τη σχέση της με τον δάσκαλο της Debraj (Bachchan).

H Michelle έχοντας χάσει ακοή και όραση από τα δύο της έτη, μεγάλωσε ως ένα βίαιο και ατίθασο παιδί.

Ο Debraj, ένας αλκοολικός δάσκαλος βάζει ως αυτοσκοπό να μάθει στη Michelle να επικοινωνεί και να καταφέρει να εκφράζει τα συναισθήματά της. Η καταπληκτική ιστορία της Michelle και του δασκάλου της που φέρνει μια ακτίνα φωτός στη ζωή της νεαρής γυναίκας.

Πρωταγωνιστούν: Amitabh Bachchan ,Rani Mukerji , Ayesha Kapur , Shernaz Patel.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδίας και αποτελεί συνδιοργάνωση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.