Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Μία μικρή νίκη για την φύση, μία μεγάλη για τους ανθρώπους

Αποσύρεται τελικά η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Αιολικό Πάρκο που σχεδιαζόταν να κατασκευαστεί στα Πιέρια Όρη.

Η μελέτη αφορούσε την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή Σκοτεινό-Φλάμπουρο-Αβδέλλα-Τούρλα, στα Πιέρια όρη, μεταξύ του Δήμου Βελβεντού και Κατερίνης, από εταιρεία που είχε πάρει άδεια παραγωγής.

Έτσι προς το παρόν παραμένει αγνή και παρθένα η κορυφογραμμή στα Πιέρια Όρη και αυτό χάρη στην παρέμβαση των πολιτών των δύο περιοχών, που κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν, Δήμους και φορείς.

Τα ερωτήματα που έρχονται στο μυαλό μας είναι: 1. Θα σταματήσουν εδώ οι εταιρίες ή θα ψάξουν για άλλους τρόπους και άλλα μέρη να υλοποιήσουν τα σχέδια τους; 2. Αν δεν υπήρχε η αντίδραση των πολιτών, οι Δήμοι, οι φορείς και οι υπηρεσίες από μόνοι τους θα πρόβαλλαν κάποια αντίσταση στα σχέδια των εταιριών να γεμίσουν όλα τα βουνά και τα δάση μας με τσιμεντένια "τέρατα";

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο πολίτης έχει δύναμη και μπορεί να κάνει το μέλλον να φαντάζει ομορφότερο, αν είναι ενωμένος, έχει πίστη και θέληση και δεν επηρεάζεται από διάφορες "σειρήνες".



* Φώτο αρχείου