Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

ΓΑΣ Σβορώνου - ΠΟ Φήκης 2-0

Ο «game changer» Κυρτέγος λύτρωσε τον κακό ΓΑΣ και τον διατήρησε στα ψηλά πατώματα.

Με τον Δημήτρη Κυρτέγο να περνά στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και να λύνει τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του, ο ΓΑΣ Σβορώνου επικράτησε με 2-0 επί του ΠΟ Φήκης στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική του νίκη.

Η ομάδα μας πραγματοποίησε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στην μαχητική ομάδα των Τρικάλων για μία ώρα αγώνα, ωστόσο στο δεύτερο μέρος κατάφερε να βρει τις λύσεις για να αποτρέψει ένα μεγάλο εντός έδρας κάζο.

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης έριξε στη μάχη τον Δημήτρη Κυρτέγο στο 58’ και ο αρχηγός του ΓΑΣ αποδείχθηκε ο «παράγοντας Χ» για τους «κιτρινόμαυρους» αφού με μία στιγμή ποδοσφαιρικής ευφυΐας προκάλεσε το 1-0 του Δεμηρτζόγλου στο 62’ ενώ ήταν ο ίδιος που σκόραρε το δεύτερο τέρμα στο 70’ με το οποίο ο ΓΑΣ κλείδωσε ουσιαστικά το τρίποντο σε ένα πολύ πιο αγχωτικό, από όσο θα περίμενε, απόγευμα για εκείνον.

Στο πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση είχε ένα πολύ αργό τέμπο, με τον ΓΑΣ να μπαίνει αρκετά μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας είχε μεν την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου, καθώς και τέσσερις καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ με τους Δεμηρτζόγλου, Ξυδούς, Δημηνά και Μπατζώνη, ωστόσο είχε μία υποτονική ανάπτυξη και μία στατικότητα στο παιχνίδι της, με τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη να αποδίδουν πολύ χαμηλότερα από τα γενικά στάνταρ τους.

Στο δεύτερο μέρος, ο τεχνικός του ΓΑΣ έριξε στο τερέν τον Δημήτρη Κυρτέγο και το νέο μεταγραφικό απόκτημα Στράτο Λάμπογλου με στόχο να τονώσει τη δημιουργία της ομάδας του κάτι το οποίο λειτούργησε αφού οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν στροφές και κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ στο 62’ χάρη σε μία σπουδαία έμπνευση του 36χρονου μεσοεπιθετικού.

Συγκεκριμένα, ο Κυρτέγος εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ πιάνοντας στον ύπνο όλη την άμυνα του ΠΟ Φήκης, με τη μπάλα να κοντράρει στα πόδια παίκτη των φιλοξενουμένων και να παίρνει τροχιά προς την εστία, με τον Κωστή Δεμηρτζόγλου απλά να τη σπρώχνει στα δίχτυα από το ένα μέτρο για το 1-0.

Αυτό το τέρμα απέβαλε το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας, με το Νίκο Κυπαρίσση να χάνει μία σπουδαία ευκαιρία στο 66’ για το 2-0 με κοντινή κεφαλιά, το οποίο ήρθε εν τέλει στο 70’. Αυτή τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν καθώς μετά από αντεπίθεση του ΓΑΣ, ο Δεμηρτζόγλου τροφοδότησε εξαιρετικά τον Κυρτέγο, με τον τελευταίο να πλασάρει υποδειγματικά με το αριστερό από θέση βολής, βρίσκοντας δίχτυα και «σφραγίζοντας» επί της ουσίας το τρίποντο για την ομάδα μας.

Στην τελική ευθεία του ματς, ο ΓΑΣ διαχειρίστηκε το μεγάλο προβάδισμά του, κυκλοφορώντας τη μπάλα και ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμοιαζε να είχε αδειάσει από ενέργεια και ψυχικά αποθέματα.

Η ομάδα μας έχασε στη συνέχεια άλλες δύο καλές στιγμές για να κάνει τρία τα τέρματά της, αρχικά στο 78’ με το κοντινό αριστερό πλασέ του Βύρου να καταλήγει εκτός εστίας και τέλος στο 90+3’ με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κυρτέγου να φεύγει ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ.

Με αυτή τη νίκη ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε τους 17 βαθμούς και αναρριχήθηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -1 από την κορυφή και την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει στην Κέρκυρα (5/11) για να αντιμετωπίσει την ΑΕ Λευκίμμης στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν η κα. Δεληγιάννη με α’ βοηθό τον κ. Βαλιώτη και β’ βοηθό τον κ. Νάκα (ΕΠΣ Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ζωγράφος, Φυτόπουλος, Δημηνάς, Καραγκούνης (73’ Βύρος), Βούλγαρης, Ίτσιος (46’ Λάμπογλου), Κοντοθανάσης, Ξυδούς (58’ Κυρτέγος), Δεμηρτζόγλου, Μπατζώνης (73’ Τρούμπαλος), Κυπαρίσσης (85’ Οικονομίκος).

ΠΟ Φήκης (Τάκης Ρούσσας): Μήλος, Γιαννούκας, Τσιγαρίδας, Ιωάννου, Τεντολούρης, Πολυζόπουλος (25’ Κατσιούλας), Γεωργάκης, Γκάντιας, Κουσκουνάς, Μπαλτάς, Παναγιώτου (76’ Γούλας).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδό μας ενισχύοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και εύχεται στην ομάδα του ΠΟ Φήκης καλή συνέχεια στη σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου