Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

2,40 ο... γύρος!

Ψάξαμε και σας βρήκαμε τον πιο φτηνό γύρο πίτα στην Μακεδονία.

Εντάξει, δεν βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά, αλλά αν δεν είναι ο πιο φτηνός, σίγουρα είναι από τους φτηνότερους.

2,40 λοιπόν ο γύρος πίτα και 1,80 οι πατάτες (μερίδα). Δεν είναι γύρος "γίγας", αλλά είναι αξιοπρεπής σε μέγεθος και κυρίως πεντανόστιμος! Εντύπωση όμως μας έκανε ο γύρος κρέπα, όπου η ποιότητα παραμένει η ίδια, αλλά αυξάνει ιδιαίτερα η ποσότητα! Τιμή για τον γύρο κρέπα; 2.90 ευρώ!


➤ Πού μπορείτε να απολαύσετε αυτόν τον λαχταριστό γύρο; 

Δύο ώρες απόσταση από την Κατερίνη, στην Καστοριά. Εντάξει το θέμα δεν είναι φυσικά να πάτε στην Καστοριά, μόνο για να φάτε έναν γύρο, αλλά το αναφέρουμε γιατί μας έκανε θετική εντύπωση τόσο η τιμή όσο και η ποιότητα του, σε σχέση με την πόλη μας. Οπότε αν βρεθείτε προς τα εκεί, λέει και συμφέρει να φάτε γύρο πίτα, και πολύ περισσότερο έναν γύρο κρέπα.

Την ίδια στιγμή στην Κατερίνη, οι τιμές του γύρου πίτα κυμαίνονται από 3.00-3,50 ευρώ το τεμάχιο και 2,50 ευρώ μια μερίδα πατάτες. Ακριβά, πολύ ακριβά! Θα μου πείτε ο επαγγελματίας στην Κατερίνη πληρώνει ακριβά νοίκια. Γιατί; Γίναμε Λονδίνο και δεν το ξέρουμε; Τέλος πάντων. Αλλά ο Δήμος Καστοριάς έχει 33.000 κατοίκους και ο Δήμος Κατερίνης 82.000! Που μεταφράζεται σε τριπλάσιο πληθυσμό, δηλαδή περισσότερες πωλήσεις πιτόγυρου. Από εκεί και πέρα οι φόροι υποθέτουμε είναι οι ίδιοι. Οι πρώτες ύλες (κρέας-πατάτες, κ.α.) είναι ακριβότερες στην Κατερίνη από την Καστοριά; Αν ναι, γιατί;

Καλά θα είναι λοιπόν οι φίλοι επαγγελματίες του "γρήγορου" φαγητού στην πόλη μας, να μειώσουν λίγο τις τιμές, γιατί κατά την προσωπική μας άποψη, η κατάσταση με τις τιμές έχει ξεφύγει αρκετά. Αν παίρναμε μισθούς Γερμανίας, δεν θα γκρινιάζαμε, αλλά δυστυχώς για εμάς και για τους επαγγελματίες, παίρνουμε μισθούς... πείνας!

* Όποιος ενδιαφέρεται να επισκεφτεί το συγκεκριμένο γυράδικο, ας μας στείλει email να του πούμε που ακριβώς βρίσκεται.