Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Δεν τους καίγεται καρφάκι

Δεν τους νοιάζουν οι άνθρωποι, επειδή δεν τους αγαπάνε. Το μόνο που αγαπάνε είναι η εξουσία και ο εαυτός τους.

Σιγά μην τους νοιάζει αν ο Μήτσος παντρευτεί τον Κώστα, αν μείνουν μαζί ή αν υιοθετήσουν παιδιά. Όπως δεν τους νοιάζει για τους πολύτεκνους, για το δημογραφικό και φυσικά για την διαβίωση μας. 

Απλά είναι θέμα που πουλάει, θέμα που αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας (υγεία, οικονομία, ανεργία, ακρίβεια, σφαλιάρες στα εθνικά θέματα, κ.α.).

Αυτού του είδους τα νομοσχέδια, είναι τα λεγόμενα "εύκολα" για την κυβέρνηση. Ούτε μισθούς και συντάξεις θα αυξήσουν, ούτε θα πάνε κόντρα στις μεγάλες εταιρείες των σούπερ μάρκετ, των διοδίων, κ.α. Και στο τέλος η κυβέρνηση θα το παίζει ότι είναι "Δημοκράτες" και "προοδευτικοί"!

Καρφάκι δεν τους καίγεται για τους ομοφυλόφιλους και οποιαδήποτε άλλη ομάδα ανθρώπων που θέλει να προσδιορίζεται βάση των προτιμήσεων της. Και αυτοί πρέπει να το καταλάβουν πρώτοι, ότι η κυβέρνηση τους χρησιμοποιεί και τους δουλεύει άγρια. Πρώτα προσβάλλονται οι ίδιοι και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

Για όσους σηκώνουν το γάντι που τους πετάει η κυβέρνηση και ορθώνουν το "καριοφίλι της επανάστασης" για να μην περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ας μας πουν πρώτα που ήταν όταν ψηφίζονταν τα μνημόνια, όταν γίνονταν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, όταν τους "κλείδωναν" μέσα στα σπίτια και κυκλοφορούσαν με χαρτάκια, όταν τους επέβαλαν να φοράνε πατσαβούρες στα μούτρα τους υποτίθεται για την υγεία τους, όταν η βενζίνη είναι στα ύψη, όταν το ρεύμα πάει στον Θεό, όταν κόσμος καίγονταν από μαγκάλια και ξυλόσομπες στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, κ.α.

* Φωτογραφία από Gordon Johnson από το Pixabay