Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Εορδαικός - ΓΑΣ Σβορώνου 0-0

«Φρέναρε» στην Πτολεμαΐδα ο ΓΑΣ, λευκή ισοπαλία στο ντεμπούτο του Καμπερίδη.

Ύστερα από ένα παιχνίδι στο οποίο δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο, ο ΓΑΣ Σβορώνου δέχθηκε "φρένο" στην Πτολεμαΐδα μένοντας στο 0-0 με τον Εορδαϊκό σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Ήταν ένας αγώνας στον οποίο η ομάδα μας αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρατάχθηκε στο τερέν με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί, άφησε το πρώτο της 45λεπτο να περάσει ανεκμετάλλευτο, ωστόσο στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της δημιουργώντας πολλές και ποιοτικές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δε βρήκε ποτέ το δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα να μοιραστεί με τους γηπεδούχους τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Γιώργος Καμπερίδης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως προπονητής του ΓΑΣ, δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να το συνδυάσει με το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Την πρώτη τους συμμετοχή με τα "κιτρινόμαυρα" έγραψαν επίσης τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Νίκος Χατζής και Αλέξανδρος Πάνος, με τον πρώτο να έχει μία πολύ αξιόλογη παρουσία στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των προσόντων του.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και κανένας από τους δύο μονομάχους δεν κατάφερε να πάρει τα ηνία του ματς και να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ομάδα μας απείλησε για πρώτη φορά τον Εορδαϊκό στο 28' με την κοντινή κεφαλιά του Κυπαρίσση έπειτα από γλυκιά σέντρα του Κυρτέγου με το δεξί να περνά λίγο άουτ.

Στο 36' ο Σωτήρης Καραγκούνης με καταλυτική παρέμβαση σταμάτησε την τελευταία στιγμή το πλασέ του Μπαλίτσα, ενώ στο 38' ο Αλέξανδρος Κούζας έβαλε στοπ στο διαγώνιο σουτ του Παπανικόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΓΑΣ "φόρεσε" το γνωστό του πρόσωπο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τα ποσοστά κατοχής μπάλας, κέρδισε πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του έβρισκε τους διαδρόμους για να δημιουργήσει τις απειλές του προς την αντίπαλη εστία.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 52ο λεπτό με τον Λάμπογλου να σεντράρει για τον Κυπαρίσση μέσα στην περιοχή και τον σέντερ φορ του ΓΑΣ να βλέπει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να στέλνει σε κόρνερ το σουτ του.

Στο 57' ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με μια τρομερή έμπνευση επιχείρησε να βρει δίχτυα με ψηλοκρεμαστό σουτ από τα 40 περίπου μέτρα αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία.

Στο 65' ο Χατζής με άψογη ψηλοκρεμαστή μπαλιά έβγαλε τον Κυπαρίσση σε θέση βολής, εκείνος εκτέλεσε άμεσα αλλά ο Δημητριάδης βγήκε έγκαιρα και αποσόβησε το γκολ.

Στο 72' ο Βούλγαρης πάσαρε για τον Λάμπογλου ο οποίος με ωραία ενέργεια από την αριστερή πλευρά άφησε πίσω τους αντιπάλους του, πάτησε περιοχή και έσπασε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή για τον Κυπαρίσση στο πρώτο δοκάρι αλλά η εκτέλεση του τελευταίου δεν ήταν η ιδανική, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα γκολπόστ, ίσως στην κλασικότερη φάση του ΓΑΣ στο παιχνίδι.

Στο 85' η ομάδα μας άγγιξε εκ νέου το γκολ όταν ο Λάμπογλου δοκίμασε το αριστερό του πόδι από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας του Εορδαϊκού με μεγάλη επέμβαση στη γωνία του παραχώρησε το κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή των "κιτρινόμαυρων" καταγράφηκε στο 87' με το δυνατό σουτ του Δημηνά από το όριο της περιοχής να κοντράρει πάνω σε σώματα αμυνόμενων πριν καταλήξει στην εστία.

Αυτή η ισοπαλία ήταν η δεύτερη διαδοχική για τον ΓΑΣ μακριά από το Σβορώνο, με την ομάδα μας να παραμένει στην κορυφή αλλά να βλέπει τη διαφορά από την 2η θέση να ψαλιδίζεται στους δύο βαθμούς.

Την επόμενη εβδομάδα ο ΓΑΣ Σβορώνου ταξιδεύει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Πετρίτη (21/1 - 15:00) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ρηγόπουλος με α' βοηθό τον κ. Μουρατίδη και β' βοηθό τον κ. Μητρόπουλο (ΕΠΣ Ημαθίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εορδαϊκός (Νίκος Κατακαλίδης) : Δημητριάδης, Στεργιόπουλος, Κουνάβας, Παπάς, Πιρίτζαους, Μπαλίτσας, Παπανικόπουλος, Κοντογουλίδης, Αιχμαλωτίδης (70' Τσαγκαλίδης), Νίκολι, Παπαζήσης (26' Δερβίσι - 80' Παπαδόπουλος).

ΓΑΣ Σβορώνου (Γιώργος Καμπερίδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης (73' Ξυδούς), Βούλγαρης, Μυστρίδης (82' Πάνος), Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (73' Δημηνάς), Λάμπογλου, Κυρτέγος (62' Χατζής), Κυπαρίσσης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί την αντίστοιχη του Εορδαϊκού για την φιλοξενία και εύχεται στην ομάδα του καλή συνέχεια στη σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου