Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Αστέρας Πετρίτη - ΓΑΣ Σβορώνου 1-2

"ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Ο ΓΑΣ ΣΕ ROCK AND ROLL ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ".

Με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Δημήτρη Κυρτέγο που ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε στο 90+1' ο ΓΑΣ Σβορώνου ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή στην Κέρκυρα επικρατώντας με 1-2 επί του Αστέρα Πετρίτη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Πραγματοποιήθηκε μία συγκλονιστική μάχη ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που έπαιξαν μόνο για να κερδίσουν και βγάζοντας αμφότεροι αστείρευτο πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι τους, με την ομάδα μας να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο μέρος μένοντας πίσω στο σκορ στο 15', ωστόσο έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και "μέταλλο" νικητή στην τελική ευθεία του ματς φτάνοντας στη μεγάλη ανατροπή, με τον Νίκο Κυπαρίσση να ισοφαρίζει στο 76' και τον Δημήτρη Κυρτέγο να δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΓΑΣ έπειτα από δύο διαδοχικές ισοπαλίες καθώς και η πρώτη με τον Γιώργο Καμπερίδη στην άκρη του πάγκου, ο οποίος έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά τόσο στον Αλέξανδρο Πάνο όσο και στο Νίκο Χατζή.

Μετά τα πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού το οποίο κύλησε "σβηστά" ο Αστέρας Πετριτή κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Γεωργακόπουλο να ανοίγει το σκορ με κοντινή προβολή στο 15'.

Αυτό το γκολ έφερε σε δύσκολη θέση το ΓΑΣ ο οποίος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες, αρχικά στο 18' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοντοθανάση να περνά ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια με το δεξί σουτ του Λάμπογλου από το ημικύκλιο της περιοχής να φεύγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλαξε τις περισσότερες συγκινήσεις, με το σύνολο του Γιώργου Καμπερίδη να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, να κερδίζει πολλά μέτρα στο τερέν και όσο περνούσαν τα λεπτά να γινόταν όλο και περισσότερο πιεστικό και απειλητικό.

Ο προπονητής του ΓΑΣ τροποποίησε τη διάταξη της ομάδας του σε αυτό το 45λεπτο και αυτό απέφερε καρπούς όπως επίσης και τα πρόσωπα που ήρθαν από τον πάγκο.

Η πρώτη κραυγαλέα ευκαιρία σημειώθηκε στο 48ο λεπτό με τον Κυπαρίσση να βγάζει τη σέντρα και τον προωθημένο Καραγκούνη να αστοχεί με κεφαλιά από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας.

Στο 62' ο Ξυδούς απείλησε τους γηπεδούχους με επικίνδυνο δεξί διαγώνιο σουτ το οποίο απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας με τις γροθιές.

Στο 74' οι "κιτρινόμαυροι" έχασαν τη σπουδαιότερη ευκαιρία μέχρι σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Ο Χατζής πέρασε μία μαγική κάθετη πάσα για τον Λάμπογλου, εκείνος έκανε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι, με τον Κυρτέγο να πλασάρει στην κίνηση από τη μικρή περιοχή αλλά να μη νικάει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που έβαλε εντυπωσιακό στοπ.

Η ασφυκτική πίεση του ΓΑΣ έφερε αποτέλεσμα δύο λεπτά αργότερα, καθώς μετά από φάση διάρκειας στα καρέ του Αστέρα, ο Λάμπογλου πρόλαβε και έκανε το γύρισμα πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή και ο Κυπαρίσσης με ψύχραιμο κοντινό πλασέ έφερε την παρτίδα σε ισορροπία!

Τελικά το καλύτερο ο ΓΑΣ το κρατούσε για το φινάλε, με τους δύο από τους τρεις παίκτες που συνεργάστηκαν στη φάση να έχουν μπει ως αλλαγή στο ματς.

Στο 90+1' ο Ξυδούς έβγαλε συστημένη σέντρα από την αριστερή πλευρά προς τον Κυπαρίσση στο πίσω δοκάρι, εκείνος τροφοδότησε με κεφαλιά-πάσα τον Κυρτέγο και εκείνος με εξ επαφής κεφαλιά έριξε στο "καναβάτσο" τους γηπεδούχους ολοκληρώνοντας την μαγική ανατροπή!

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Ραφαήλ Μυστρίδης με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με αυτή τη νίκη ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε τους 44 βαθμούς και έκανε ένα ακόμη βήμα προς τη κατάκτηση του μεγάλου στόχου του πρωταθλήματος.

Την προσεχή Τετάρτη η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον Πιερικό στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης (24/1) στο μεγάλο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας, ενώ την επόμενη Κυριακή φιλοξενεί στο " Λάζαρος Ξανθόπουλος " τον Βατανιακό (29/1) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Καζάνας με α' βοηθό τον κ. Κοκμότο και β' βοηθό τον κ. Ζαχαράτο (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Πετρίτη (Γιάννης Σφακιανάκης) : Τζαφέστας, Μεντής, Ρουμελιώτης, Γαρδικιώτης, Πούλος, Κρητικός, Γεωργοπάλης (62' Τσιαβός), Κοιλιάρας, Γκασίδης, Κ. Στεργίου, Γεωργακόπουλος.

ΓΑΣ Σβορώνου (Γιώργος Καμπερίδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης, Πάνος (46' Ξυδούς), Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Λάμπογλου, Δεμηρτζόγλου (65' Κυρτέγος), Χατζής (87' Δημηνάς), Κυπαρίσσης.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου