Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι χιονοπτώσεις στον Δήμο Κατερίνης

Χιονοπτώσεις σε ορεινές & ημιορεινές περιοχές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στη ΔΕ Πιερίων, την Άνω & Μεσαία Μηλιά επιχειρεί με μηχανήματα ο Δήμος Κατερίνης.

Θερμαινόμενος χώρος για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Β΄ΚΑΠΗ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από χτες αργά το απόγευμα, οι επιχειρήσεις συνεργείων του Δήμου Κατερίνης, με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, για τον αποχιονισμό στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο ευθύνης του. Τα μηχανήματα χθες βράδυ επιχείρησαν στην περιοχή από Κάτω έως Άνω Μηλιά και από Ελατοχώρι έως Ρητίνη, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν στην Άνω Μηλιά και σε περιοχές της ΔΕ Πιερίων, με την κατάσταση να είναι σε γενικές γραμμές ελεγχόμενη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Με απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου, το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανικά μέσα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος της Πολιτικής Προστασίας και των εμπλεκόμενων οργανικών μονάδων/υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, τέθηκαν από το πρωί του Σαββάτου 20/01, σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, για τις ανάγκες αντιμετώπισης των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου ειναι σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και φορείς του τόπου.

Θερμαινόμενος χώρος για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Επιπλέον, θερμαινόμενο χώρο στο Β΄ΚΑΠΗ (δημοτικό πάρκο) για την προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες έθεσε ο Δήμος Κατερίνης στη διάθεση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (αστέγων κ.α.). Ειδικότερα, ο εν λόγω θερμαινόμενος χώρος είναι προσβάσιμος από χτες Σάββατο 20/01/2024, ώρες 08:00 π.μ. έως τις 20:00, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί βάσει και των καιρικών συνθηκών, που θα επικρατήσουν.

Το τηλέφωνο 6974 057513 (πληροφορίες Πέτρος Διαμάντης), δέχεται κλήσεις από πολίτες για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται σχετική συνδρομή – διανυκτέρευση.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες: να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
21-01-2024