Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συνεχίζει τις προβολές της την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 20.00 μ.μ. στον φιλόξενο χώρο του Κινηματογράφου Ευκαρπίδη, με την ταινία "στο γραφείο καθηγητών".

"Στο γραφείο καθηγητών / Das Lehrerzimmer"
Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσαλτάκ (Γερμανία)
Παίζουν: Μίκαελ Κλάμερ, Λέονανρντ Στέτνις, Λέονι Μπένες

Η Κλάρα Νόβακ μια αφοσιωμένη στη δουλειά της νεαρή δασκάλα νιώθει άβολα για τον τρόπο με τον οποίο οι συνάδελφοι της χειρίστηκαν την υπόθεση μιας σειράς κλοπών μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Αποφασίζει να διαλευκάνει μόνη της το ζήτημα, αλλά η παρέμβαση της θα διαταράξει ακόμα περισσότερο τις τεταμένες ενδοσχολικές σχέσεις. Σταδιακά μπλέκει σ’ ένα σύνθετο ηθικό λαβύρινθο καλών προθέσεων, επιπόλαιων και αυθόρμητων χειρισμών, λανθασμένων επιλογών και παρεξηγήσεων. Όσο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο περισσότερο βυθίζεται στην κινούμενη άμμο. Δεν βρίσκεται μόνο αντιμέτωπη με τις σχολικές δομές, τους επιθετικούς συναδέλφους της και τους αγανακτισμένους γονείς, αλλά και απέναντι από τους μαθητές της, στους οποίους λαχταρούσε να είναι δίπλα.
Ένας κοινωνικός μικρόκοσμος γεμάτος αντιθέσεις γεννά ηθικά διλήμματα, τα οποία μέσα από έναν μελετημένα σφιχτοδεμένο σενάριο παίρνουν διαστάσεις ψυχολογικού θρίλερ. Η ταινία κέρδισε το βραβείο καλύτερης Γερμανικής ταινίας, βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου στο τμήμα του Πανοράματος, είναι υποψήφια για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποτελεί τη φετινή γερμανική πρόταση για το Όσκαρ Διεθνούς ταινίας.

Τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=jTpI2yr7xt4