στον Ιερό Ναό των Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης, η Ακολουθία της Παννυχίδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Συμμετείχαν πολλοί νέοι και νέες, στελέχη του νεανικού έργου της καθώς και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και πλήθος κόσμου.
Η τέλεση της Παννυχίδος σε μελοποίηση του ομότιμου Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγορίου Στάθη, πέρα από το ιστορικό και λειτουργικό της ενδιαφέρον, αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία περισυλλογής και προσευχής την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Πρόκειται για μία Ακολουθία του λεγομένου Ασματικού ή Κοσμικού Βυζαντινού Τυπικού, το οποίο μέχρι τα μέσα του 13ου αιώνα τηρούνταν στις ενοριακές εκκλησίες των πόλεων, σε αντίθεση με το αντίστοιχο Μοναστηριακό ή Μοναστικό Τυπικό, που ίσχυε στα μοναστήρια. Από τον 13ο αιώνα, το Μοναστικό Τυπικό επιβλήθηκε και στις ενορίες και έτσι λησμονήθηκε το Κοσμικό Τυπικό και μαζί οι Ακολουθίας του, όπως η Παννυχίς.
Έψαλε ο Βυζαντινός Χορός του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με χοράρχη τον κ. Πέτρο Παπαεμμανουήλ και ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» με χοράρχη τον κ. Δημήτριο Μανούση.
Για την Ακολουθία μίλησε προλογικά ο Καθηγητής κ. Γρηγόριος Στάθης.
Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Καθηγητή κ. Γ. Στάθη, επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή του στην ανάδειξη του λατρευτικού πλούτου της Εκκλησίας, τα μέλη των Χορωδιών και όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος, επέδωσε στον Καθηγητή το μετάλλιο της Αγίας Αικατερίνης.