Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

"Ανομβρία"












6 μήνες πέρασαν από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης από την δημοτική παράταξη του κ. Ντούμου.

Θα περίμενε κανείς ότι τόσο ο νέος Δήμαρχος όσο και οι αντιδήμαρχοι του και οι δημοτικοί σύμβουλοι του θα έβγαζαν προς τα έξω έναν ενθουσιασμό, σαν νέοι (όχι στην ηλικία) στην διοίκηση του Δήμου, που ο αντίκτυπος του θα έφερνε έναν "οργασμό" έργων, μία νέα φιλοσοφία διαχείρισης και έναν νέο άνεμο στην πόλη που θα την έβγαζε από την μετριότητα των τελευταίων ετών.

6 μήνες και μέχρι σήμερα που γράφεται αυτό το κείμενο, δεν είδαμε τίποτα από όλα τα παραπάνω.

Πόσο διαρκεί τελικά μία περίοδος "χάριτος"; Είχαμε γράψει εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" πριν από σχεδόν τρεις μήνες.

Οι δρόμοι παραμένουν σε άθλια κατάσταση, υποδομές κάτω του μηδενός, οι αθλητικές εγκαταστάσεις που καθημερινά εκατοντάδες παιδιά αθλούνται, είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, για εμβληματικά έργα ούτε κουβέντα. Και το μόνο "έργο" που είδαμε από την νέα διοίκηση και επηρέασε δυστυχώς αρνητικά τις ζωές των πολιτών ήταν η αύξηση με το καλημέρα των δημοτικών τελών!

Αυτό που βλέπουμε είναι μία επανάληψη των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Κατερίνης.

Βλέπουμε αμέτρητες φωτογραφίες των αντιδημάρχων σε διάφορες εκδηλώσεις και τους βλέπουμε πλέον περισσότερο και από τους... συγγενείς μας. Τρέχουν από εκδήλωση σε εκδήλωση για να φωτογραφηθούν και να μας βομβαρδίσουν μετά με δελτία τύπου.

Δεν μπορεί το βάψιμο των διαβάσεων και το κόψιμο των χόρτων, που και αυτά γίνονται με λάθος τρόπο να θεωρούνται ως έργα. Βάφεται μία διάβαση και μετά από έναν μήνα είναι σαν να μην έχει βαφεί ποτέ! Ζούμε στην πιο επίπεδη πόλη της Ελλάδας, και χανόμαστε μέσα στους δρόμους της. Άναρχη δόμηση, στενοί δρόμοι, αδιέξοδα, ευκολότερα προσανατολίζεσαι στο... Σαν Φρανσίσκο παρά στην Κατερίνη! Βγαίνουν τα παιδιά μας με τα ποδήλατα στους δρόμους και προσευχόμαστε να επιστρέψουν σώα!

Και η απάντηση όλων των δημοτικών διοικήσεων σε όλα τα παραπάνω, είναι ότι δεν έχουν χρήματα. Είναι η γνωστή απάντηση σχεδόν όλων όσων ασκούν εξουσία (από την κυβέρνηση μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο μιας υπηρεσίας) όταν τους κάνεις κριτική. Το κακό για εμάς είναι ότι όλοι αυτοί ανακαλύπτουν (σαν να ανακάλυψαν την Αμερική), ότι τα ταμεία είναι άδεια, μόλις αναλάβουν την εξουσία. Πριν, χτίζουν παλάτια στην άμμο με τις υποσχέσεις τους!