Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ούτε ο κήπος δεν ποτίστηκε...

Θα μας χαλάσουν τα... αγγουράκια!











Μάταια περιμέναμε να βρέξει και μάλιστα αρκετά, μετά από την "εκστρατεία ενημέρωσης" με τα έκτακτα δελτία καιρού στα κανάλια και το κλασικό "112", που προέβλεπαν καταιγίδες, κεραυνούς, ανέμους, κ.α.

Χώρια που όταν "χτύπησε" το "112" ήμασταν όλοι η οικογένεια μαζί και στο παρατρίχα γλυτώσαμε την συγκοπή. Για την επόμενη φορά, δεν είμαστε τόσο σίγουροι...

Ευκαιρία είπαμε, να μην ποτίσουμε για 2-3 ημέρες τον λαχανόκηπο μας και να κάνουμε οικονομία στο νερό! Τελικά όπως και με αρκετές προηγούμενες προβλέψεις για το... "τέλος του κόσμου", ίσα ίσα που έπεσε μία βροχούλα. Αποτέλεσμα, τα λαχανικά να διαμαρτύρονται με το δίκαιο τους που τα αφήσαμε απότιστα, τις ντομάτες και τα αγγουράκια να βρίσκονται σε ψυχολογικό σοκ και τα καλαμπόκια να το σκέφτονται σοβαρά αν μας δώσουν καρπούς!

* Το "112" είναι μία ευφυής ανακάλυψη. Με ένα πάτημα ενός κουμπιού, μία ολόκληρη κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα αποποιούνται των ευθυνών τους για αντιπλημμυρικά έργα, για έργα υποδομών, για αποζημιώσεις, για τα πάντα, και τις μεταθέτουν στις δικές μας πλάτες. Για όλα θα φταίει ο πολίτης που δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις και δεν πήρε μέτρα προφύλαξης. Και δεν έχει καμία σημασία, αν το "112" βγαίνει σωστό 1 στις 10. Μία φορά να βγει σωστό, το κράτος θα μας λέει ότι είχε δίκαιο. Για τις επόμενες 9 φορές που θα έχει πέσει έξω, θα φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός από το κράτος.