Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Νίκη με ανατροπή για την Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ επί του Πουέρτο Ρίκο. (Φωτορεπορτάζ)

Σπουδαίο φιλικό παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη (16/7/24) για την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Πουέρτο Ρίκο...

με την Εθνική μας να παίρνει την νίκη με σκορ 67-65, αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κυνηγούσε στο σκορ τους Πουερτορικανούς.

Η Ελλάδα αγωνίστηκε χωρίς τους Αντετοκούμπο, Καλάθη και Λαρετζάκη. Οι απουσίες των τριών παικτών μας επηρέασαν σημαντικά το παιχνίδι μας και κυρίως αυτή του Καλάθη που είναι το "μυαλό" της Εθνικής, όπως και αυτή του Αντετοκούμπο περιόρισε τις επιλογές μας και φυσικά το θέαμα. Ο αγώνας μπορεί να ξεκίνησε σε χαλαρούς ρυθμούς, αλλά όσο πλησιάζαμε στην λήξη του αγώνα, πήρε τον χαρακτήρα του ντέρμπι με την θερμή συμπαράσταση 8 χιλιάδων φιλάθλων που από νωρίς δημιούργησε το αδιαχώρητο στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Η νίκη ήρθε ως αποτέλεσμα του πείσματος των παικτών της ομάδας, του "σπρωξίματος" από την κυανόλευκη κερκίδα, αλλά μπορούσε όμως και να χαθεί από έναν αντίπαλο που έχει μπασκετικό "μέταλλο" και ποιότητα που κληθεί σε λίγες ημέρες να δείξει στο Παρίσι.

Παπαγιάννης, Μήτογλου και Παπανικολάου οι βασικοί υπεύθυνοι της νίκης, ενώ από το Πουέρτο Ρίκο ξεχώρισαν οι Πινέιρο, Αλβαράντο, Ρομέρο και Ορτίζ.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 32-36, 48-58, 67-65

Ελλάδα (Σπανούλης): Γουόκαπ 4, Λούντζης 4, Μωραΐτης 1, Τολιόπουλος , Καλαϊτζάκης 7, Παπαγιάννης 13, Χαραλαμπόπουλος 8, Παπανικολάου 10, Κουζέλογλου, Χουγκάζ, Μήτογλου 18 , Τανούλης 2.

Πουέρτο Ρίκο (Κολόν): Πινέιρο 12, Κόντιτ 4, Χάουαρντ 2 , Ριντ 5, Αλβαράντο 11, Φορντ 2 , Κλαβέλ 2, Ρομέρο 10, Ορτίζ 11, Τόρο , Γουότερς 6.

* Όπως είπαμε ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το PAOK Sports Arena, αφού μέσα σε λίγες ώρες τα 8.000 εισιτήρια του αγώνα εξαφανίστηκαν, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν χωρίς εισιτήριο εκτός γηπέδου ψάχνοντας απελπισμένα να βρουν εισιτήρια. Μεγάλο κίνητρο για τους φιλάθλους ήταν να δουν από κοντά τον σούπερ σταρ Γιάννη Αντετοκούμπο, κάτι που δεν το γνώριζαν πριν προβούν στην αγορά των εισιτηρίων και το πληροφορήθηκαν 1-2 μέρες αργότερα. Πιστεύουμε όμως ότι και να το γνώριζαν, τα εισιτήρια πάλι θα εξαφανίζονταν! Είδαμε φιλάθλους από Κοζάνη, Βέροια, Κατερίνη, Έδεσσα, Κιλκίς, κ.α. κάτι που μαρτυρά ότι οι φίλαθλοι της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας αγαπάνε την Εθνική ομάδα και διψούν να δουν από κοντά τους παίκτες της. Θα πρέπει η ομοσπονδία μπάσκετ (ΕΟΚ) να δει το θέμα καλύτερα και να μεριμνά ώστε να αγωνίζεται η Εθνική μας και στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Μακεδονία. Εξάλλου χθες, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας θα πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι με τις εισπράξεις του αγώνα.

* Λείπουν γήπεδα από την Ελλάδα και κυρίως από την επαρχία, όπως το PAOK Sports Arena, γιατί αυτά τα γήπεδα του μπάσκετ, αλλά και στίβου, φέρνουν την νεολαία κοντά στον αθλητισμό και απογειώνουν την ανάπτυξη τόσο του αθλητισμού, αλλά και των εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες. Βέβαια, τα γήπεδα αυτά έχουν έξοδα και χρειάζονται συντήρηση, όπως το γήπεδο του ΠΑΟΚ που σε κάποιες από τις υποδομές του μας έδωσε την εντύπωση ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα να συντηρηθεί. Απαράδεκτη η κατάσταση στις τουαλέτες και στο πάρκινγκ του γηπέδου.

* Κυλικείο γηπέδου ΠΑΟΚ: «Πόσο κοστίζει ένα Χοτ ντογκ; (Hot Dog, σάντουιτς με λουκάνικο). 4 ΕΥΡΩ! Ε... τότε δώστε μου ένα νεράκι! Καλά ρε παιδιά σε δύο ώρες θέλετε να βγάλετε όλη τη χρονιά; Εμείς θα τα πουλούσαμε έξω από το γήπεδο 1,5-2 ευρώ το κομμάτι και πάλι θα βγάζαμε κέρδος. Στο άκουσμα του 4ευρου δεν τολμήσαμε να ρωτήσουμε τιμές για τα άλλα προϊόντα του κυλικείου. Πήραμε το νεράκι μας και φύγαμε...

* 18:30 ξεκίνησε ο αγώνας, στις 20:00 τελείωσε, και στις 21:00 καταφέραμε να βγούμε από το πάρκινγκ του γηπέδου! Μία μόνο έξοδος για τόσο τεράστιο όγκο αυτοκινήτων και ευτυχώς που ήταν η τροχαία εκτός γηπέδου και βοήθησε την κατάσταση. Όσοι οδηγοί δεν είχαν κλιματιστικό στα αυτοκίνητα τους, πέρασαν από μισή έως μία ώρα στην ουρά με 38 βαθμούς Κελσίου! Στην στάση λεωφορείου λίγο μετά στο γήπεδο (Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής), γινόταν το αδιαχώρητο από τους Θεσσαλονικείς που περίμεναν το λεωφορείο (που ερχόταν γεμάτο από κόσμο) για να πάνε στα σπίτια τους. Όταν κάνεις ένα γήπεδο, θα πρέπει να κοιτάς και αυτά τα πράγματα, δηλαδή πώς θα πας και πώς θα φύγεις ανθρώπινα από εκεί, και όταν έχεις ένα γήπεδο 8.000 θέσεων, και κάνεις πάρκινγκ για 500 αυτοκίνητα, υπάρχει θέμα.

➤Τα δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" : https://pierikialithia.blogspot.com/