Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Μία ακόμη "κακή" ανακοίνωση.

Με μία ανακοίνωση στα... αγγλικά, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών σχολίασε την χθεσινή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Μακάρι όμως το θέμα να ήταν η γλώσσα που αναφέρονται στην ίδια την ανακοίνωση.

Η ελληνική κυβέρνηση διάλεξε πάλι στρατόπεδο σε μία ακόμη σύρραξη (όπως έπραξε με την Ουκρανία), υποστηρίζοντας το Ισραήλ, αντί να μάχεται για την ειρήνη ή έστω να κρατήσει μία ουδέτερη στάση.

Το πως κατάφερε η κυβέρνηση μας σε λίγο χρονικό διάστημα να μας έχουν κάνει εχθροί μία υπερδύναμη όπως είναι η  Ρωσία και όλα σχεδόν τα κράτη της Μέσης Ανατολής και για "φίλους" μας να έχουμε την... Τουρκία, μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να το πετύχει!

Η ελληνική κυβέρνηση που δεν βρήκε ούτε δύο λέξεις να καταδικάσει την σφαγή των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς, την γενοκτονία μικρών παιδιών και αμάχων, και πρόσφατα την επίθεση με χιλιάδες νεκρούς επίσης του Ισραήλ στο Λίβανο, φάνηκε ιδιαίτερα λαλίστατη και με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά όταν κινδύνεψε το Ισραήλ. Για την ελληνική κυβέρνηση "κλιμάκωση" είναι μόνο όταν κάποιος επιτίθεται στο Ισραήλ, όταν το Ισραήλ σφαγιάζει τους γείτονες του, είναι απλά... Δευτέρα!

Εκατοντάδες ήταν μέσα σε λίγη ώρα τα σχόλια στην ανακοίνωση του υπ. εξωτερικών με τα περισσότερα να είναι αρνητικά και την λέξη "ντροπή" να κυριαρχεί σε αυτά.

Η ανακοίνωση του υπ. εξωτερικών: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ. Πρόκειται για μια σοβαρή κλιμάκωση και αυξάνει την απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και του δικαιώματός του να ζει με ασφάλεια. Η Ελλάδα επαναβεβαιώνει την έκκλησή της για άμεση αποκλιμάκωση.