Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η Νέα Εποχή για την Παγκόσμια Ημέρα καιτά της βίας στα σχολεία.




Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας στα σχολεία. Η συγκεκριμένη μορφή βίας αντί να μειώνεται αυξάνεται στις μέρες μας.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθει απο τη VPRC με δείγμα 700 μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 73% των μαθητών έχουν βιώσει περιστατικά βίας , το 88% σε περιστατικά διάδοσης αρνητικών σχολίων και φημών και το 67% σε περιστατικά εκφοβισμού και απειλών.
Είναι ουτοπία , να θέλουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο της βίας χωρίς να προσπαθούμε να αλλάξουμε πρώτα την κοινωνίας μας .


Η έλλειψη ενός υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος , η απουσία από τα σχολεία του μαθήματος του "Σεβασμού" που εμπνέει πίστη στις ηθικές αξίες , αποτρέπει την βία και θεσπίζει το σχολείο ως ανθρώπινη εκπαιδευτική ομάδα που θέτει υγιές ιδανικά και στόχους, Εν αντιθέσει με την βιομηχανία της ψυχαγωγίας πουλώντας παιχνίδια που προάγουν τη βία στα παιδιά , η τηλεόραση , το ιnternet, αποτελούν αιτίες για το άσχημο φαινόμενο της βίας.
Όταν για τις παραπάνω αιτίες δοθούν λύσεις τότε και μόνο τότε θα δούμε το φαινόμενο να μειώνεται.
Η πολιτεία θα πρέπει να δει το θέμα αυτό πλέον σοβαρά με μια διακομματική προσπάθεια και όχι σαν μέσο αντιπαράθεσης στις κομματικές τους εκστρατείες.

Σας ρωτάω έναν έναν προσωπικά υπήρξατε στα σχολικά σας χρόνια θύτης η θύμα σχολικής βίας? Είμαι σίγουρη ότι όλοι θυμάστε ακόμα και τα πρόσωπα που είχαν σχέση με κάποιο περιστατικό. Ήταν άσχημο, θέλουμε το παιδί μας να βιώσει τα ίδια ?

Μπενέτη Ολυμπία
Υπεύθυνη στον τομέα γονέων-κηδεμόνων και παιδιών
του συνδυασμού για την «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»