Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ “ΟΛΥΜΠΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ 2015”Την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 20:30 στην αίθουσα Apollo του ξενοδοχείου Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης του 2ου παγκοσμίου συνεδρίου αστροφυσικής “Ολύμπιο Συμπόσιο 2015”.
Ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος (Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Πανεπιστημίου Τέξας A&M, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN) θα δώσει ομιλία ανοιχτή στο ευρύ κοινό, τις Αρχές και τους φορείς του τόπου με θέμα “Αναζητώντας την αρχή του Σύμπαντος”.
Το Ολύμπιο Συμπόσιο 2015 θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 18 Μαΐου έως και την Παρασκευή 22 Μαΐου στο ξενοδοχείο Mediterranean Village και αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά Ολύμπιο Συμπόσιο. Το πρώτο Συμπόσιο διοργανώθηκε το Μάϊο του 2014 στην Παραλία Κατερίνης ενώ στο φετινό συμμετέχουν 120 διακεκριμένοι αστροφυσικοί, πάνω από 45 κορυφαία ινστιτούτα και πάνω από 25 χώρες όλου του κόσμου. 

Το Ολύμπιο Συμπόσιο 2015 έχει ως θεματολογία “Κοσμολογία και εποχή του επαναϊονισμού”, μιας σημαντικής χρονικής στιγμής μετά την εμφάνιση του Σύμπαντος. Να σημειωθεί ότι η ανοιχτή για το κοινό ομιλία του κ. Νανόπουλου είναι συνυφασμένη με το θέμα αυτό, ενώ όλες οι συνεδρίες που ξεκινούν από το πρωί της Δευτέρας 18 και τελειώνουν το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαΐου είναι κλειστές για το κοινό.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος κύριος διοργανωτής του συνεδρίου είναι το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (University College London). Το γεγονός χρηματοδοτείται από τη Βασιλική Αστρονομική Έταιρεία (Ηνωμένο Βασίλειο) και την εταιρεία Hitachi. Σε τοπικό επίπεδο συνδιοργανώνεται από το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mirotis Travel, ενώ υποστηρίζεται από τη Διασωστική Ομάδα Νομού Πιερίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση της τελετής έναρξης του συνεδρίου, μπορείτε να απεθυνθείτε στον ιστότοπο του Ολυμπίου Κέντρου Αστροφυσικής (olympiancfa.org), ή στα κοινωνικά μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης (facebook.com/olympiancfa, twitter.com/olympiancfa, #olympiancfa).

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής,
Δρ. Θωμάς Μπίσμπας,
Αστροφυσικός, University College London