Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Powerbar almira MAN στην Παραλία Κατερίνης!



Με διπλάσιες - συγκριτικά με πέρυσι - συμμετοχές και με επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης διεξήχθη το Powerbar almira MAN στην Παραλία Κατερίνης το διήμερο 2-3 Μαΐου, κάτω από τον χιονισμένο Όλυμπο.  Όπως και πέρσι, πολλοί δοκίμασαν για πρώτη φορά τις δυνατότητές τους αλλά και έμπειροι του χώρου πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις!


 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο μεσημέρι με το ομαδικό αγώνισμα στην μικρή απόσταση, όπου πολλοί αθλητές «ζέσταναν τις μηχανές» για την επόμενη ημέρα ,ενώ οι οικογενειακές συμμετοχές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα και συναίσθημα. Ακολούθησε το απόγευμα το προπονητικό σεμινάριο στην αίθουσα του Mediterranean VILLAGE, με τους ομιλητές, Βασίλη Κρομμίδα, Χρόνη Δρούγια, Χρήστο Γαρέφη και Πάνο Χοντολίδη, να μοιράζουν γνώση και εμπειρία στους πολυάριθμους ακροατές (αθλητές και μη, 300+). Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με το race briefing για την επόμενη ημέρα και το pasta-party επιμελημένο από το Cook Restaurant-café catering, που έκλεισε την βραδιά γεμίζοντας τους αθλητές και εθελοντές ενέργεια για την επόμενη αγωνιστική ημέρα.





Την Κυριακή το πρωί στις 08:30 δόθηκε η εκκίνηση στην απόσταση almira MAN (1,9-90-21 απόσταση half iron)) με ιδανικές καιρικές συνθήκες και με τα παιχνιδιάρικα δελφίνια που εμφανίστηκαν να δίνουν ιδιαίτερο χρώμα. 91 αθλητές (84 ατομικές και 7 ομαδικές συμμετοχές) βούτηξαν στην θάλασσα. Πρώτος από το νερό βγήκε ο Αναστάσιος Σαχπαζίδης (νικητής του Διεθνή Διάπλου Τορωναίου) ακολουθούμενος από τον Βασίλη Κρομμίδα. Ακολούθησε το ποδηλατικό σκέλος, όπου άλλαξε η κατάταξη των αθλητών με το τέλος του δρομικού σκέλους να βρίσκει αδιαμφισβήτητο νικητή τον Βασίλη Κρομμίδα με επίδοση 4:04:41, την καλύτερη επίδοση που έχει γίνει στην Ελλάδα, καθώς και την καλύτερη επίδοση από Ελληνα αθλητή στον κόσμο!! Δεύτερος ο Μιχάλης Τεκέρταλης με 4:25:01 και τρίτος ο Μόσχος Καντής από την Ρόδο με 4:28:44. Παράδειγμα για όλους ακόμα μία φορά, ο Χρήστος Γαρέφης, που στην ηλικία των 60 ετών πέτυχε επίδοση 4:31:36. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Νάντια Συντζανάκη από τα Χανιά με 4:43:47 μια επίδοση που επίσης είναι η καλύτερη στην Ελλάδα και η καλύτερη από Ελληνίδα αθλήτρια στον κόσμο!! Δεύτερη η Λαμπρινή Λιούτα από τα Γιάννενα και Τρίτη η Δήμητρα Ιορδανίδου από την Θεσσαλονίκη. 

Στις 10:30 ήταν η σειρά των 91 αθλητών του almira FAST (0.75-22.5-4.2). Συναγωνισμός πολύ έντονος με πολύ μικρές διαφορές στην έξοδο από την θάλασσα και με τον Σπύρο Γκοτζιά να καταφέρνει να κάνει διαφορά ενός λεπτού στο ποδηλατικό σκέλος από τον Γιώργο Αλυφαντή κρατώντας την ως τον τέλος τερματίζοντας σε 1:04:20 και 1:05:33 αντίστοιχα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου με 1:07:12. Στις γυναίκες πρώτη η Curly Killam από την Βρετανία, δεύτερη η Ελενα Κλαπανάρα από τα Τρίκαλα και τρίτη η Μαρία Χαρδαλιά από την Αθήνα.

Τα περισσότερα επιφωνήματα και χαμόγελα εισέπραξαν οι μικροί ήρωες με την συμμετοχή τους στους παιδικούς αγώνες τρεξίματος και ποδηλασίας. Οι εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές δέχθηκαν πολλά θετικά ερεθίσματα τρέχοντας παράλληλα με τους μεγάλους αθλητές.
Η Powerbar κάλυψε τους αθλητές ενεργειακά και ήταν κύριος χορηγός της διοργάνωσης. H makesports better παρείχε τα πανέμορφα και καλή ποιότητας σκουφάκια κολύμβησης, και το Bikeme.gr τα εντυπωσιακά αθλητικά σακίδια, ενώ οι σταθμοί τροφοδοσίας ήταν γεμάτη από την  μονάδα παραγωγής Μπαρδάκη ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑΣ με ξηρούς καρπούς και διάφορα προϊόντα. Ενώ για την υδροδοσία φρόντισε η ΚΑΒΑ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ.
Η ΜΠΙΛΛΑΣ Κόσμημα αντιπρόσωπος της SUUNTO στην Πιερία κλήρωσε στους αθλητές μας δύο κορυφαία αθλητικά ρολόγια AMBIT2 R HR,τυχεροί ήταν οι Stephan Wagner και Φώτης Εξάρχου.

Καθοριστικό ρόλο και φέτος οι εθελοντές!!!  Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η LIFEGUARD PATROL (ναυαγοσώστες), ο ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ο ΜΑΟΚ (μοτοσικλετιστές),ο ΣΥΡΑΠ (ραδιοερασιτέχνες), η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ και πλήθος μη οργανωμένων σε ομάδες που όλοι μαζί πρόσφεραν ψυχή και σώμα. Για την  πολύτιμη βοήθεια τους η topsikiotis travel services χορήγησε, ένα τριήμερο στην Σκιάθο με διαμονή και μετακίνηση, για κλήρωση.
Η συνδιοργάνωση του almiraMAN από τον ΓΑΣ Σβορώνο (κολυμβητικό τμήμα) με τον ΟΠΠΑΠ Κατερίνης, υπό την αιγίδα της ΠΕ Πιερίας επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια όλους τους συμμετέχοντες καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε μέσο στην επιτυχία της διοργάνωσης. Ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού για την επόμενη χρονιά, η ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί εντός δύο μηνών. www.almiraman.gr