Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Συνδιοργανώσεις ΟΠΠΑΠ & Μουσικού Σχολείου Κατερίνης


Ένα όμορφο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι και παράλληλα μία καλλιτεχνική πρόταση με την Ορχήστρα και  τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου, ένα αφιέρωμα σε αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών με θέμα και φόντο την Πανσέληνο, συνδιοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Κατάμεστο το Ανοικτό Θέατρο Πάρκου από τους φίλους της Μουσικής που απόλαυσαν δημοφιλείς συνθέσεις και τραγούδια με σημείο αναφοράς το φεγγάρι: Fly me to the moon, Χάρτινο το φεγγαράκι, Φεγγάρι μάγια μου ’κανες, Moon river, Canzone del mal di luna, Το φεγγάρι κάνει βόλτα κ.ο.κ. ήταν ορισμένες μόνο από τις συνθέσεις, που έριξαν φως στη νύχτα και διαμόρφωσαν μουσική ατμόσφαιρα μοναδική και υποβλητική.

Κείμενα σχετικά με την θεματική ενότητα της βραδιάς διάβασε ο Δημήτρης Σιακάρας, σκηνοθέτης – ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο οποίος υπέγραψε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Δημήτρης Κυριακού, ο οποίος μίλησε συνοπτικά για την ταυτότητα των εκδηλώσεων του Σχολείου, που ουσιαστικά αποτέλεσαν έναν αποχαιρετισμό της τρέχουσας σχολικής περιόδου, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές.






Επιπλέον, ευχαρίστησε «τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας για την υποστήριξη των εκδηλώσεων του σχολείου, καθώς και όλους όσοι παρέστησαν μαζικά στην εκδήλωση».

Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης Θεόδωρος Παυλίδης μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και συνεχάρη το Μουσικό Σχολείο «για την αξιοπρόσεκτη εκπαιδευτική και πολιτιστική του διαδρομή».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Μητροπολίτης Κίτρους & Κατερίνης κ.Γεώργιος, η βουλευτής Πιερίας Μπέτυ Σκούφα, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος,  κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

«Ο κύκλος με την κιμωλία»

Ο αποχαιρετισμός στη σχολική χρονιά και το καλωσόρισμα του καλοκαιριού αποτυπώθηκε και την περασμένη Τρίτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου-5ου ΓΕΛ στην παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία», επίσης μία συνδιοργάνωση του ΟΠΠΑΠ με το Μουσικό Σχολείο.

Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό η ορχήστρα και η θεατρική ομάδα του συνόλου μουσικής και θεάτρου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και παρουσία πολυπληθούς κοινού, παρουσίασε ένα έργο με σύγχρονα και επίκαιρα μηνύματα που μεταφέρουν την πίστη στον θρίαμβο της δικαιοσύνης και άρα της Ανθρωπότητας.

Η παράσταση, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο συνεργασίας του σχολείου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ η μουσική επένδυση της παράστασης - από την ορχήστρα μαθητών του σχολείου – βασίστηκε στη μουσική της θεατρικής παράστασης, που ανέβηκε από το ΚΘΒΕ το 1979.