Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Καταγγελία της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ για την απαράδεκτη στάση εκλεγμένου με την πλειοψηφούσα παράταξη στο Δ. Κατερίνης



Η Τ. Ε Πιερίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και κατάπτυστη συμπεριφορά του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου κ. Τσουκάνη, που ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο (επικεφαλής Σ. Χιονίδης), ο οποίος ξεχνώντας ότι είναι αιρετός σύμβουλος κι ότι ο δήμος δεν είναι μαγαζί του, επιτέθηκε απρόκλητα σε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ που περιόδευε, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και παρευρισκόμενους στο χώρο του Δημαρχείου για τις θέσεις του αναφορικά με το δημοψήφισμα και τις εξελίξεις.
Ας μας απαντήσει ο κύριος Τσουκάνης, είναι μόνο προνόμιο της ΚΕΔΕ, του δημάρχου και της παράταξής του να παίρνουν θέση για το δημοψήφισμα; Ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα να απαγορεύει τη διάδοση ιδεών στο χώρο του δημαρχείου;
Ας μας απαντήσει ο κύριος δήμαρχος, επικροτεί την τακτική του εκλεγμένου του συμβούλου;
            Το ΚΚΕ ποτέ δεν τρομοκρατήθηκε από τέτοιες ενέργειες και σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές δεν το πτοούν από το να συνεχίσει την προσπάθεια του να έρχεται σε επαφή με το λαό, να πρωτοστατεί στην πάλη για την υπεράσπιση των εργαζομένων, στην οργάνωσή τους για τη συνολική ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία, σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.  Για τα κέρδη του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων, νοιάζεται τόσο ο κ. Τσουκάνης και οι υπέρμαχοι του ναι, που με την πολιτικές τους επιλογές έχουν στραγγαλίσει το λαό  όσο και όσοι σπέρνουν αυταπάτες, υποστηρίζοντας ένα κάλπικο ΟΧΙ που είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού.
            Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ,
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ



Γραφείου Τύπου Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ