Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»


O Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας«ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 4ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.
Η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων απελευθέρωσης της πόλης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑΑφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της ελευθερίας).

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.

Η διαδρομή είναι επίπεδη  και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της και διαμορφώνεται ως εξής: Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας - Σβορώνος - 7ης Μεραρχίας - Πεζόδρομος -Μ.Αλεξάνδρου - Κεντρική Πλατεία (άγαλμα της ελευθερίας).

Η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία και τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Εξοχής. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν και εθελοντές του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Καθοριστική θα είναι και φέτος η συμβολή των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοκαισάρειας & Σβορώνου αντίστοιχα.

Tην ευθύνη της ροής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα έχει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Τον συντονισμό των εθελοντών αναλαμβάνει το μέλος του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Στέλιος Παπαθυμιόπουλος.

Τη διαδρομή θα «επενδύσουν μουσικά» η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης – Τμήμα Κρουστών (Αφετηρία Πεζόδρομου),  ο Λαογραφικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ο Πόντος» (Πλατανόδασος), ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ» (Πλατανόδασος), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» (Ανδρομάχη), το Μουσικό Σχήμα των Παρασκευά Χαλκίδη και Γεώργιου Κωνσταντινίδη (Τουρμπές), ενώ τους αθλητές θα υποδέχονται στον τερματισμό μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

Την αυλαία του αγώνα θα ανοίξουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα (ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 8:45 έως τις 10:15 π.μ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι, γεννημένες το 2003 και μεγαλύτεροι).

ΙΑΤΡΙΚΑ

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε αγώνες. Για το λόγο αυτό όσοι λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.
Οι ανήλικοι λαμβάνουν μέρος με ευθύνη των γονέων τους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών.

Την εξέλιξη του αγώνα θα παρακολουθεί ιατρός, που θα ορίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ

Mέσο διαδρομής και τερματισμός.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και πρώτες στην κατηγορία Ανδρών & Γυναικών στη γενική κατάταξη, στους οποίους θα δοθούν και δώρα (αθλητικός εξοπλισμός),  από την εταιρεία -χορηγό της διοργάνωσης: SAUCONY.

Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν στις τρεις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές, καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες θα κρίνουν οι διοργανωτές.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί συλλεκτικό μετάλλιο. Δίπλωμα θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.katerinirun.gr, σε ηλεκτρονική μορφή, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :

Για τη χρονομέτρηση και παράλληλα την έγκαιρη και έγκυρη έκδοση των αποτελεσμάτων, θα συνεργαστούν ο Σύνδεσμος Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας-Ημαθίας, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας.


ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο χώρο τερματισμού, με φόντο το άγαλμα της Ελευθερίας, αμέσως μετά τους τερματισμούς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Τη φωτογραφική κάλυψη αναλαμβάνει το τμήμα φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, ενώ την αεροφωτογράφιση η Flying Team - Τάσος Μαβίνης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2351047445 (Γραφείο Τύπου - Νικηφόρος Γκόλτσιος), (Ο.Π.Π.Α.Π.: Γιώργος Μίχος – Γεωργία Καμανατζή), καθώς και στον πρόεδρο του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», Χρήστο Μυστρίδη, τηλ. Επικοινωνίας : 6948 180 760.

Για πληροφορίες, που αφορούν τις ομαδικές συμμετοχές μπορείτε να απευθύνεστε, στον Ευάγγελο Γερομιχαλό (Μέλος Δ.Σ. ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»), τηλέφωνο: 6977 753 739.

Επίσης, για διευκρινίσεις – πληροφορίες  στο email: oppapkaterinis@gmail.com.

Πληροφορίες μπορείτε να αντλείτε και από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα: www.katerinirun.gr, από την ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης: www.katerini.gr ,καθώς και από την ιστοσελίδα του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»: www.zeusrunnersclub.gr.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και τη συμπλήρωση με σειρά προτεραιότητας των 1000 αριθμών που θα διατεθούν. Σε κάθε περίπτωση ως προθεσμία υποβολής ορίζεται η Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Με βάση την αυξημένη ζήτηση σε αριθμούς συμμετοχής, που παρατηρείται κάθε χρόνο παρακαλείστε να δηλώνετε συμμετοχή στον αγώνα μόνο εφόσον είστε βέβαιοι ότι θα λάβετε μέρος, προκειμένου να μη στερήσετε τη συμμετοχή από άλλον συναθλητή σας, που δεν προμηθεύτηκε έγκαιρα αριθμό. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.katerinirun.gr

Αριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Αστική Σχολή, Ειρήνης 12 κατά τις ημέρες Πέμπτη 01 έως Παρασκευή 02 Οκτωβρίου ώρες 09:00: π.μ. έως 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00. Επίσης, το Σάββατο 03 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα προσέλθουν από άλλες περιοχές της χώρας μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 10:15 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα www.katerinirun.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.zeusrunnersclub.gr αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας δηλώσεων και πριν την απόδοση των αριθμών.

Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων, οι αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία κ.α. φορείς ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Την επιμέλεια παρουσίασης της διοργάνωσης θα έχει ο  Δημήτριος Αποστολόπουλος, προπονητής στίβου, ενώ την παρουσίαση των απονομών η υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Μυράντα Παπά. Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο Χάρης Βαρυτιμίδης, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Πιερίας Ημαθίας (τηλ. επικοινωνίας 6972883096), και στον οποίο, θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, πριν και κατά την ημέρα του αγώνα, για κάθε τεχνικό θέμα.

Τις υποδομές και τον εξοπλισμό στο χώρο του τερματισμού διαθέτει ο υπεύθυνος της διοργάνωσης τριάθλου “almira man”, Ιορδάνης Παπαδόπουλος.

Η αφίσα του αγώνα - προσφορά στο «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» είναι ζωγραφική δημιουργία  του μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ Εμμανουήλ Νταμπώση, ενώ την ψηφιακή της επεξεργασία επιμελήθηκε ο Σπύρος Κανελλάτος.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ATLAS TV και όπως κάθε χρόνο, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας.

Προσοχή: στο σημείο της αφετηρίας (Πλατανόδασος) δεν θα διανέμονται αριθμοί συμμετοχής.
Καλή επιτυχία και καλό τερματισμό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ