Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κατερίνη - Επίδοση πιστοποιητικών εκπαίδευσης, σε Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους από τον Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.


Την Παρασκευή  04 Σεπτεμβρίου 2015, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, έγινε  επίδοση πιστοποιητικών εκπαίδευσης, σε Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κατερίνης, Λιτοχώρου, Κολινδρού και Κιλκίς.

Τα παραπάνω πιστοποιητικά επιδόθηκαν συνολικά σε 52 Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, οι οποίοι, αρχές καλοκαιριού, πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος, πραγματοποίησαν σε 2 group, το εκπαιδευτικό προγράμματα του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”.



Την εκπαίδευση ανέλαβαν  Εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ., κ. Κατιρτζής Δημήτριος και κ. Οικονόμου Ναούμ, κατόπιν έγκρισης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. και του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, στα πλαίσια της γενικότερης συνεργασίας με την ανωτέρω υπηρεσία και της συνεχούς ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, και περιελάμβαναν τα εξής αντικείμενα:

- Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης
- Αντιμετώπιση Τροχαίου Ατυχήματος
- Βασική Υποστήριξη Ζωής (ΚΑΑ & χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή)
- Αιμορραγίες και τραύματα
- Μυοσκελετικές κακώσεις
- Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον
- Επείγοντα περιστατικά – Φαρμακείο
- Ακινητοποίηση πολυτραυματία με χρήση σκληρής σανίδας πλάτης
- Γιλέκο απεγκλωβισμού
- Τεχνική αφαίρεσης κράνους

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ., ευχαριστεί θερμά τον Διοικητή της Π.Υ. Κατερίνης, κ. Φαλάρα Ευάγγελο και τα Στελέχη της Υπηρεσίας, για την εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλει καθώς και για το ενδιαφέρον με το οποίο συμμετείχαν στα ανωτέρω προγράμματα εκπαίδευσης.