Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: Ανακοίνωση - για τη ΔΕΗ


Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες,Συνταξιούχοι,  Νέοι και νέες 
Η ΔΕΗ με τις  ευλογιές της κυβέρνησης είναι έτοιμη να εξαπολύσει τα ιδιωτικά συνεργεία για να κόψουν το ρεύμα  στη λαϊκή οικογένεια. Η αναλγησία της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας (ΔΕΗ)  έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.

 
Τι μας λένε οι ψεύτες της κυβέρνησης με τη μαύρη προπαγάνδα τους για να  καθησυχάσουν  τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μην αντιδράσουν; Ότι  τα χρέη της ΔΕΗ  τα δημιουργούν οι μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν και, διαδίδουν διάφορες ειδήσεις όπως π.χ. για τις βίλες που δεν πληρώνουν. Παρ’ όλα αυτά τα συνεργεία της  ΔΕΗ προχωρούν στη διακοπή ηλεκτροδότησης των λαϊκών σπιτιών. Είναι μανούλες στη μαύρη προπαγάνδα η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και οι προκάτοχοι τους. Τους  ρωτάμε λοιπόν. Τα  εκατομμύρια  των  ανθρώπων  της  λαϊκής  οικογένειας τους οποίους στέλνουν στην ανεργία και τους κόβουν μισθούς και συντάξεις, που τους οδηγούν να δουλεύουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ένα κομματάκι ψωμί και  αδυνατούν  να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ,  είτε είναι σε διακανονισμό, είτε όχι,  είναι μπαταχτσήδες; Οι μπαταχτσήδες,  είναι αυτοί  που  αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, αυτοί  που ψηφίζουν νομοσχέδια, που παραδίνουν τη ΔΕΗ στα  επιχειρηματικά  συμφέροντα, μετατρέποντας το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό  σε εμπόρευμα,  για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η λαϊκή οικογένεια δεν θα  επιτρέψει αυτό το έγκλημα! Δεν  θα ζει μέσα στο σκοτάδι για τα ελλείμματα της ΔΕΗ..
Διεκδικούμε:
       Να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία λαϊκή  οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει.
       50% μείωση στην κιλοβατώρα για τη λαϊκή  οικογένεια και αύξηση της  τιμής στην κιλοβατώρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
       Διαγραφή όλων των τόκων  από τα τιμολόγια στα λαϊκά νοικοκυριά και τις λαϊκές μικρές επιχειρήσεις των αυτοαπασχολούμενων.
Η ενέργεια  δεν είναι εμπόρευμα  για να  κερδοσκοπούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι . Η ΔΕΗ  πρέπει να γίνει λαϊκή  περιουσία για να καλύπτει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
 Καλούμε  την κυβέρνηση να απαγορεύσει τη διακοπή του ρεύματος στη λαϊκή  οικογένεια.
Καλούμε τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκή οικογένεια

 Γραφείο Τύπου Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης