Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Την εξυπηρέτηση των πολιτών διασφαλίζει η εύρυθμη λειτουργία των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι εργασίες συντήρησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των κοινοτικών καταστημάτων, οι οποίες  εκτελούνται από συνεργεία των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.


Η αξιοποίηση των κοινοτικών κτιρίων
Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Αναβαθμίζουμε καθημερινά το ρόλο των Τοπικών Κοινοτήτων με επίκεντρο την εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Στην ισόρροπη λειτουργία των υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων του Δήμου, οι Τοπικές Κοινότητες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. Παράλληλα, αξιοποιούνται και τα κοινοτικά κτίρια, καθώς λειτουργούν κατά τόπους ως έδρες των αγροτικών ιατρείων, ως χώροι εκδηλώσεων τοπικών συλλόγων, φορέων, συνεδριάσεων των τοπικών συμβουλίων, ενώ  επίσης φιλοξενούν τους ανταποκριτές του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ».

Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται σε ελαιοχρωματισμούς και έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα κοινοτικά  καταστήματα Γανόχωρας, Μοσχοποτάμου, Καταλωνίων, ενώ είναι σε εξέλιξη στο κοινοτικό κατάστημα Αγίου Δημητρίου.
Ειδικότερα, περιλαμβάνουν χρωματισμό όλων  των  κτιρίων εσωτερικά με χρήση πλαστικών χρωμάτων, χρωματισμό όλων των ταβανιών, ελαιοχρωματισμό όλων των εσωτερικών κουφωμάτων κ.ο.κ. Εξωτερικά υλοποιείται χρωματισμός του αυλόγυρου και όλου του κτιρίου με χρήση ακρυλικών χρωμάτων και τσιμεντοχρωμάτων.


Αισθητική βελτίωση και μέριμνα για την αποκατάσταση των φθορών
«Κάθε κοινοτικό κτίριο αποτελεί κατά τόπους σημείο αναφοράς. Είναι ανοικτά κτίρια, ώστε οι δημότες να μην χρειάζεται να μεταβαίνουν στην έδρα του Δήμου, όταν δεν επείγει, χάνοντας χρόνο από την εργασία τους. Φροντίζουμε λοιπόν και αποκαθιστούμε τις φθορές που έχουν αφήσει πίσω τους τα σημάδια του χρόνου, συμβάλλουμε στον ευπρεπισμό και στην αισθητική βελτίωση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο εντεταλμένος σύμβουλος  της Τεχνικής Υπηρεσίας  Κώστας Τσιουκάνης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, αντίστοιχες εργασίες είχαν προηγηθεί και στα κοινοτικά καταστήματα: Τόξου, Αρωνά, Ρητίνης (εξωτερικοί χώροι), Κούκου, Μοσχοχωρίου, Καλλιθέας, Π.Κεραμιδίου (εσωτερικοί χώροι).