Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ



                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του
 Ε.ΠΑ.Μ (Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

   Το Ε.ΠΑ.Μ χαιρετίζει την άνοιξη του ελληνικού λαού, που με τις αγροτικές κινητοποιήσεις διαφαίνεται μέσα στο καταχείμωνο. Και μέρα με τη μέρα η δίκαιη οργή των αγροτών φουσκώνει. Και όσο η οργή των αγροτών ξεχειλίζει, τόσο δυναμώνει η επιχείρηση εξαπάτησης από τους γνωστούς αγροτοπατέρες της δεξιάς και της αριστεράς. Από αυτούς τους ίδιους που όλα αυτά τα χρόνια οδηγούσαν τους αγρότες από ήττα σε ήττα, από το κακό στο χειρότερο.


    Και σε ακούμε , ΑΓΡΟΤΗ, να μιλάς στα κανάλια των για χρόνια τώρα Μ.Μ.Ε (μέσων μαζικής εξαπάτησης) και να διαλαλείς: « Δε θα εγκαταλείψουμε τα μπλόκα, αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για φορολογικό και ασφαλιστικό». Και σε περιορίζουν σ’ αυτή μόνο τη διεκδίκηση, τίποτε άλλο. Και άλλοι μεν για να σε τάξουν ότι με τον Κυριάκο όλα θα διορθωθούν και άλλοι για να τα ρίξουν όλα στο καπιταλισμό γενικά. Μονά ζυγά δικά τους.
   ΑΓΡΟΤΗ, όλοι τρέμουν μήπως αντιληφθείς το προφανές. Το πρόβλημα δεν είναι πώς θα διαχειρισθείς το μνημόνιο με ευρώ και Ε.Ε. αλλά το ίδιο το καθεστώς κατοχής της πατρίδας από ντόπιους δωσίλογους κι Ευρωπαίους αποικιοκράτες. Και καθώς όλο και περισσότερα ανεξάρτητα συντονιστικά εμφανίζονται, για να σε εκφράσουν πρωτογενώς, τα λαμόγια των γνωστών κομμάτων αλυχτούν.
    Όλοι του κοινοβουλίου σου λένε: « Πρόσεξε, μη βάλεις θέμα καθεστώτος; Τι θέλεις να χάσεις το ευρώ και τις επιδοτήσεις; Ακόμη  κι  ο Περισσός που λέει  ότι έτσι και φύγουμε τώρα από το ευρώ, χαθήκαμε. Άξιος ο μισθός όλων.
    Όμως συ ξέρεις καλά ότι δεν χρειάζεσαι τις επιδοτήσεις. Τι να τις κάνεις, όταν η παραγωγή σου και συ ο ίδιος πάτε στράφι. Αυτό που χρειάζεσαι εδώ και τώρα είναι τα εξής απλά:
   1) Διαγραφή των χρεών σου προς τις τράπεζες και τον ΟΓΑ, για να λυτρωθείς και να γλυτώσεις το βιος σου. Με εξαίρεση βέβαια τα δανεικά και αγύριστα των ημετέρων, οι οποίοι οφείλουν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και να δημευθούν οι περιουσίες τους.     
   2) Προστασία της εγχώριας γεωργικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής. Να σταματήσουν επί τέλους οι ελληνοποιήσεις και να θεσπισθεί η απαγόρευση κάθε εισαγωγής έως ότου διατεθεί το σύνολο της εγχώριας παραγωγής του γεωργού, του κτηνοτρόφου, του ψαρά. Οι εισαγωγές επιτρέπονται μόνο, όπου δεν επαρκεί η εγχώρια παραγωγή και μόνο με αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα, ώστε να υπάρχει αληθινός ανταγωνισμός.
    3) Απαγόρευση όλων των μεταλλαγμένων, αλλά και των ειδών ή ποικιλιών που δεν είναι προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον της χώρας. Ίδρυση δημοσίων τραπεζών σπόρων και βιολογικής έρευνας για τη δωρεάν επιστημονική στήριξη του αγρότη με στόχο την ολοκληρωμένη διατροφική επάρκεια και υγεία του ελληνικού πληθυσμού.
    4) Εθνική πολιτική ενίσχυσης των εθελοντικών κοινοπραξιών από αυθεντικούς παραγωγούς με την κατάργηση του ΦΠΑ στα προϊόντα τους και κρατικές υποδομές διάθεσης ειδικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
     Γεωργέ, κτηνοτρόφε, ψαρά μπορείς διαφορετικά να έχεις παρόν και μέλλον στη χώρα μας; Μπορούν τα παραπάνω να γίνουν με το ευρώ και μέσα στην Ε.Ε.; Ούτε κατά διάνοια. Μπορούν να γίνουν υπό καθεστώς δημόσιου χρέους; Με τίποτα.
    ΑΓΡΟΤΕΣ, οι στιγμές είναι ιστορικές. Με τον αγώνα σας μπορείτε να συσπειρώσετε γύρω σας κάθε εργαζόμενο, μισθωτό και ελεύθερο επαγγελματία, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώνοντας το λαό εναντίον του καθεστώτος των μνημονίων και της αποικιοκρατικής κατοχής.
    Κι εμείς ως Ε.ΠΑ.Μ συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα σας, σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής με τις κομματικές τους συμμορίες. Ξέρουμε τι θα κάνουμε, αν πάρουμε στα χέρια μας την πατρίδα για την προκοπή της. Το μόνο που φοβόμαστε είναι αυτό που θα συμβεί, αν δεν ξεμπερδέψουμε εδώ και τώρα με το τροϊκανό καθεστώς κατοχής.


                                               ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ