Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗ Κ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ

Ιδιαίτερα λαμπρή ήταν η γιορτή, που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε.) στο κτήριο της, όπου ο ελληνικός αθλητισμός τιμήθηκε για τις επιτυχίες του το 2015. Υψηλοί προσκεκλημένοι, όπως ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) Τόμας Μπαχ, ο επίτιμος πρόεδρος της Δ.Ο.Ε Ζακ Ρογκ και ο πρόεδρος των ευρωπαϊκών Ολυμπιακών επιτροπών, Πάτρικ Χίκι, τίμησαν με την παρουσία τους, τους αθλητές που σήκωσαν ψηλά την Ελλάδα τη χρονιά που πέρασε.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, αφού επισήμανε τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο ελληνικός αθλητισμός μέσα στο 2015 λόγω της κρίσης, ανέλυσε το έργο της ΕΟΕ και παρουσιάστηκε αισιόδοξος ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δηλώνοντας την πίστη του ότι οι αθλητές μας στο Ρίο μπορούν να διπλασιάσουν τη συγκομιδή των δύο μεταλλίων που η Ελλάδα είχε κατακτήσει στο Λονδίνο το 2012.
Την τελετή των βραβεύσεων άνοιξε ο Πετρούνιας (γυμναστική) και ακολούθησαν η Κατερίνα Νικολαΐδου από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης με τη Σοφία Ασουμανάκη από το Ν.Ο.Αιγυπτιωτών, οι οποίες τιμήθηκαν για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο αγώνισμα του διπλού σκιφ γυναικών καθώς και για την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Την απονομή στις δύο πρωταθλήτριες έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού Σ. Κοντονής.
Τις βραβεύσεις αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, ακολούθησαν οι βραβεύσεις για διακρίσεις σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα,  όπου τιμήθηκε  η τετράκωπος της κωπηλασίας. Κατόπιν έγιναν οι βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν στους 1ους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού και στο Ολυμπιακό φεστιβάλ ευρωπαϊκής νεότητας, αλλά και όσων έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τιμήθηκαν ακόμη και ιδρύματα και φορείς για τη στήριξη του έργου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Την πρωταθλήτριά του Κατερίνα Νικολαΐδου πρόκειται να βραβεύσει και ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, στην ετήσια τελετή που διοργανώνει αυτή τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του στη Παραλία, όπου θα κόψει την πίτα του, θα βραβεύσει αθλητές του για αγωνιστικές ή σχολικές διακρίσεις και θα τιμήσει πρόσωπα με ιδιαίτερη προσφορά στον Ν.Ο.ΚΑΤ. και στον αθλητισμό.  
Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς