Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

«Η πιο όμορφη μέρα» του Κύπριου σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ ξεκίνησε τις παραστάσεις της για τα σχολεία της πόλης μας.

Είναι ένα θεατρικό έργο που δεν πρέπει να χάσει κανένα σχολείο της πόλης μας, γιατί αναφέρεται στην ιστορία της πατρίδας μας, και η Κύπρος είναι η πατρίδα μας και αποτελεί και μια αξιόλογη και σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές/τριες της πόλης μας.

Εκπαιδευτικοί δώστε στα παιδιά μας την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία της Πατρίδας μας, μέσω θεατρικών παραστάσεων που αναφέρονται σε αυτή.  Μπορείτε φυσικά να πάτε τα παιδιά μας να δουν Όλιβερ Τουϊστ, Σκρουτζ, φραουλίτσες και κάθε τι θεατρικό που έρχεται στη πόλη μας για να κάνει... εισπράξεις, δώστε τα  όμως την ευκαιρία να μάθουν και κάτι...







Σήμερα το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης ξεκινήσανε οι παραστάσεις του Θεάτρου Αυλαία με την θεατρική παράσταση «Η πιο όμορφη μέρα» του Φάνου Ναθαναήλ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων (1955-2015) από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο.


Ο Φάνος Ναθαναήλ χάρισε στη μνήμη του Αγώνα της Κύπρου ένα πλήθος έργων, τα οποία είναι, στην πλειονότητα τους, ειδικά αφιερώματα σε γνωστούς αγωνιστές. Εκείνο που χαρακτηρίσει τα έργα του Ναθαναήλ είναι μια συγκινητική εμμονή στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στην ευψυχία των ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α.


Σε μια παράσταση-κατάθεση ψυχής ο σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες και το ταλέντο των ηθοποιών του και αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές και ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α.


Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης ήταν το πρώτο σχολείο της πόλης μας που παρακολούθησε σήμερα το πρωί την θεατρική παράσταση και το χειροκρότημα των μικρών μαθητών/τριών στο τέλος της παράστασης ήταν η πιο όμορφη στιγμή για την «πιο όμορφη μέρα»!


Είναι ένα θεατρικό έργο που δεν πρέπει να χάσει κανένα σχολείο της πόλης μας, γιατί αναφέρεται στην ιστορία της πατρίδας μας, και η Κύπρος είναι η πατρίδα μας, αλλά και αποτελεί και μια αξιόλογη και σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές/τριες της πόλης μας.


Αναφέρεται στο μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και για όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.


Με οδηγό την ένδοξη ιστορία μας, τους αγώνες και τους μάρτυρες μας, έχουμε ελπίδες να αλλάξουμε το παρόν προς το καλύτερο.

Αν ξεχάσουμε την ιστορία μας, τότε θα μας ξεχάσει και το μέλλον…


 Κανταρτζής Μιχάλης