Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Σύλλογος Γονέων 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης: Μεγάλη μας τιμή να συνεργαζόμαστε με τον σκηνοθέτη και Δάσκαλο, κ. Ανδρέα Μιχαήλ.



Με αφορμή την θεατρική παράσταση “Μια όμορφη μέρα” σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφερθούμε στον δάσκαλο και άνθρωπο Ανδρέα Μιχαήλ.

Φίλε Ανδρέα, γιατί σαν φίλο σε νιώθουμε, σε ευχαριστούμε.

Σε ευχαριστούμε γιατί στα χρόνια της απαξίωσης και της λήθης που διανύουμε, βρίσκεσαι εσύ εδώ μπροστά μας και μας δείχνεις την ιστορία μας, και μας κάνεις να είμαστε υπερήφανοι για αυτήν.


Σε ευχαριστούμε γιατί κατάφερες να μας κάνεις να κλάψουμε.

Να κλάψουμε γιατί θυμηθήκαμε αυτά που ξεχάσαμε, αυτά που κάποιοι μας έκαναν να ξεχάσουμε, κομμάτια της ζωής μας, στοιχεία του πολιτισμού μας, στοιχεία της παράδοσης μας.

Σε μια εποχή που κανείς δεν μιλάει για ΕΛΛΑΔΑ, κανείς δεν μιλάει για ΠΑΤΡΙΔΑ, ήρθες με την “πιο όμορφη μέρα” και μίλησες εσύ για εμάς.

Σε μια πόλη που επιλέγει να στέλνει τα παιδιά της να δούνε θεατρικά αμφιλεγόμενης ποιότητας από περιφερόμενους θιάσους που πάνε στην “επαρχία” για να κάνουν αρπαχτές, εσύ προσέφερες ποιότητα και πολιτισμό.

Δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια την εικόνα μικρών παιδιών ηλικίας 8-9 χρονών να κλαίνε βλέποντας την “πιο όμορφη μέρα”.



Δεν μπορούμε να περιγράψουμε την εικόνα των μικρών παιδιών να φωνάζουν μαζί με τους ηθοποιούς, Ζήτω η Ελλάδα μας!

Και την ώρα που βάζουμε τα παιδιά μας το βράδυ για ύπνο και τα σκεπάζουμε, αυτά να μας ρωτάνε με αγωνία και πάθος, για την τύχη του Ελληνόπουλου που η Αγγλική αγχόνη τερμάτισε την ζωή του…

Ανδρέα, είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε μαζί σου και μαθαίνεις στα παιδιά μας αυτά που οι άλλοι ξέχασαν ή δεν ήθελαν να θυμηθούμε εμείς…

Σε ευχαριστούμε.

Με τιμή για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης.

Ο Πρόεδρος
Κανταρτζής Μιχάλης.