Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Χαιρετισμός νέου Διευθυντή της Π/θμιας Εκπ/σης Πιερίας


Με την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων αισθάνομαι την ανάγκη να επαναβεβαιώσω την  πρόθεσή μου, να δώσουμε όλοι μαζί, νέα πνοή στη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πιερία. Βασικοί άξονες για να το πετύχουμε είναι η διαφάνεια στις ενέργειες και τους στόχους μας, η υπεύθυνη προσέγγιση του έργου μας και ο σεβασμός των μαθητών και των συνεργατών μας. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η δυνατότητα να παραμένουμε ανοιχτοί στην αμφίδρομη σχέση μας με την κοινωνία και τους φορείς της γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για υγιή συνεργασία και αποτελεσματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων της εκπαίδευσης, κόντρα στις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται στην κοινωνία μας αλλά και στην ευρύτερη, δοκιμαζόμενη γειτονιά μας.


Στην εποχή μας οι ευμετάβλητες συνθήκες και η ρευστότητα των αξιών και των καταστάσεων, καθιστούν επιτακτική την επένδυση στην ηθική θωράκιση των αυριανών πολιτών της χώρας αλλά και στην ανόρθωση της ελπίδας μέσα στις οικογένειες των μαθητών μας. Στη φαρέτρα μας, όπλα μας για να προετοιμάσουμε σωστά τα παιδιά και τη χώρα για καλύτερο μέλλον είναι η σκληρή μας προσπάθεια, συνδυασμένη με ανθρωπιά, η ενημέρωση και η προσαρμογή μας στις εξελίξεις των ανθρωπιστικών επιστημών μαζί με την αποτίμηση των συνθηκών που μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά μας και κυρίως ο προγραμματισμός του έργου μας.

Με την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, αναθέτοντάς μου αυτό το νέο ρόλο αλλά και τη συνεργασία σας στη συνέχεια, είμαι πεπεισμένος πως οι πράξεις μας και οι ενέργειές μας θα ανταποκρίνονται όλο και περισσότερο στις προσδοκίες των γονιών και των μαθητών αλλά και των μαχόμενων εκπαιδευτικών καθώς αυτή η ευθύνη οδηγεί τα βήματά μας. Ο ίδιος προσωπικά, και όλα τα στελέχη της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, θα είμαστε αρωγοί των προσπαθειών σας και συμπαραστάτες σας στη συνέχιση του έργου σας.


 Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ 


                                             Δημήτριος Συριανίδης