Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΟΣ ΠΕΤΡΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ το προφίλ του Συλλόγου.

Ο εος πέτρας δημιουργήθηκε αρχικά από άτομα με καταγωγή από την πέτρα και τον κοκκινοπλό τα οποία ζουν και εργάζονται στην Κατερίνη και την Πιερία. Ένας από τους στόχους μας είναι η ανάδειξη τις βόρειας, βορειοδυτικής και δυτικής πλευράς του μυθικού βουνού ή οποία είναι σπάνιας , παρθένας και άγριας ομορφιάς και έχει μεγάλο ορειβατικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Η περιοχή της πέτρας αποδεδειγμένα έχει ιστορία 3,5 χιλιάδων χρόνων. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη της περιοχής, η ανεύρεση παλιών(και αρχαίων) μονοπατιών με καθαρισμό και σηματοδότηση τους αλλά και η δημιουργία νέων.


Ο σύλλογος συνεργάζεται με πιστοποιημένους εκπαιδευτές – οδηγούς βουνού για την εκπαίδευση των μελών του, συμμετέχει σε σεμινάρια και σύντομα θα διοργανώνει ορειβατικές σχολές υπό την εποπτεία της ελληνικής ομοσπονδίας ορειβασίας & αναρρίχησης. Τα μέλη του που αναλαμβάνουν αρχηγοί ανάβασης στις ορειβατικές δραστηριότητες μας, είναι όλοι εκπαιδευμένοι ορειβάτες-αναρριχητές οι οποίοι κατέχουν τα απαραίτητα διπλώματα από την ΕΟΟΑ, και επίσης εκπαιδευμένοι, πιστοποιημένοι στις πρώτες βοήθειες, διασώστες του ελληνικού ερυθρού σταυρού. Πρώτο μέλημα η ασφάλεια τον μελών μας και τον συμμετεχόντων.
Στον ενάμιση χρόνο ζωής του συλλόγου μας είμαστε περήφανοι να πούμε ότι έχουμε διοργανώσει πάνω από 50 ορειβατικές-πεζοπορικές διαδρομές, αναρριχητική δραστηριότητα σε διάφορα αναρριχητικά πεδία αλλά και άνοιγμα 2 νέων πεδίων από μέλη μας αναρριχητές, στην Αγ.κόρη και στην περιοχή μπουμπαρος της πέτρας. Η δραστηριότητα μας δεν επικεντρώνετε μόνο στον Όλυμπο και τα Πιερία αλλά σε όλα τα βουνά της χωράς μας. Συνεργαζόμαστε και με άλλους ορειβατικούς συλλόγους τις Πιερίας και της θες/νικης , συμμετέχουμε & συμμετέχουν στις δραστηριότητες μας.

Σας περιμένουμε στην παρέα μας , να γνωρίσουμε μαζί την ομορφιά της φύσης και τον βουνών μας, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να ανακαλύψουμε τους εαυτούς μας αλλά και νέους φίλους και να χαρούμε μαζί αυτό το αγαθό που λέγεται ζωή & φύση.
Θα μας βρείτε στο facebook ΕΟΣ Πέτρας Πιερίας και στο τηλέφωνο 6973391808

Η συμμέτοχή για τα μη μέλη στις δραστηριότητες του Συλλόγου είναι δωρεάν.