Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Διακριθέντες μαθητές Διαγωνισμού Λογοτεχνίας με θέμα: «Προσφυγιά και μετανάστευση»


Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων την εκδήλωση απονομής των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές, το ποίημα ή το διήγημα των οποίων διακρίθηκε στο διαγωνισμό λογοτεχνίας με θέμα «προσφυγιά και μετανάστευση». Οι μαθητές των Γυμνασίων, των ΓΕ.Λ και των ΕΠΑ.Λ., που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό γράφοντας ένα ποίημα ή ένα διήγημα, επαινέθηκαν από τα μέλη των κριτικών επιτροπών για την υψηλή ποιότητα των έργων τους.

Στην εκδήλωση της βράβευσης συμμετείχαν, επίσης, οι μαθητές του EΕΕΕΚ και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, που παρουσίασαν τις εργασίες τους μέσα σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κονταριώτισσας διακρίθηκαν στο διαγωνισμό κερδίζοντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Ποίημα (Γυμνάσια)». Το πρώτο βραβείο για το ποίημά του «Το πάλεμα» κέρδισε ο μαθητής Μάριος Δόγκας, ενώ ο Νικόλαος Καζακλάρης κέρδισε το δεύτερο βραβείο για το ποίημά του «Προσφυγιά με πέθανες». Έπαινοι δόθηκαν σε όλους τους μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν με τα κείμενά τους στο διαγωνισμό.