Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου Αγροτουριστικού Προγράμματος Ένωσης Ξενοδόχων

Ανταγωνιστικές Δράσεις στον Αγροτουριστικό Τομέα του Ν. Πιερίας
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη αποστολή ξενοδόχων της Πιερίας στην περιοχή της Καλαβρίας της νότιας Ιταλίας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα αγροτουρισμού «Ανταγωνιστικές Δράσεις στον Αγροτουριστικό Τομέα του Ν. Πιερίας-Πρόγραμμα "AgroActive»
 που διοργανώνεται από την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία OPTIMUS Hellas. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου 2016 να:


1. Επισκεφθούν επιλεγμένες αγροτουριστικές μονάδες της περιοχής για επιτόπια παρακολούθηση των εργασιών και των δράσεων τους και να γνωριστούν με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό αυτών.
2.  Γνωρίσουν από κοντά επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή και τυποποίηση τροφίμων όπως το κρασί, το λάδι, τα ζυμαρικά και άλλα τρόφιμα. Συμμετείχαν σε μάθημα γαστρονομίας παρασκευής φρέσκων ιταλικών ζυμαρικών. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικές ποικιλίες μανιταριών και ενημερώθηκαν για τους τρόπους εκμετάλλευσης τους.
3.  Έρθουν σε επαφή με τοπικούς θεσμικούς φορείς του τουρισμού της Καλαβρίας και να ενημερωθούν σχετικά.
4.  Γνωρίσουν από κοντά την τοπική κουλτούρα της περιοχής της Καλαβρίας. Ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής και επισκέφθηκαν γραφικά χωριά και άλλα τουριστικά αξιοθέατα της Καλαβρίας. 
Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ξενοδόχοι κρίνονται ως πολύ θετικές. Αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν αγροτουριστικές πρακτικές στα ξενοδοχεία τους και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.
Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί με την αποστολή 15 ακόμα ξενοδόχων σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας.


Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας  &

Η ΑΜΚΕ OPTIMUS Hellas