Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΟΥ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΟΥ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσέλκυσε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον των μαθητών του ΓΕΛ Κορινού. Στα πλαίσια των Ερευνητικώς εργασιών  που πραγματοποιήθηκαν στο τρέχον σχολικό έτος από την κ. Ζαχαράτου Παναγιώτα και την κ. Σταματία Κούρτη με θέμα «Η Εκπαίδευση μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματόγραφου Θεσσαλονίκης.



Το συγκεκριμένο μουσείο ιδρύθηκε το 1997, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σε ένα πραγματικά φιλόξενο χώρο, στο Λιμάνι της συμπρωτεύουσας, εκεί που το Νοέμβρη το γνωστό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης ανάβει τα φώτα, δημιουργήθηκε ένα όμορφο κινηματογραφικό ταξίδι . Οι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν σε 3D μια ευρηματική ταινία μικρού μήκους για την ιστορία του σινεμά, συμπληρώνοντας το φύλλο αξιολόγησης που είχαν ετοιμάσει οι συνοδοί καθηγητές.
Στη συνέχεια, και με μεγάλο ενδιαφέρον περιηγήθηκαν στην έκθεση του μουσείου και με ενθουσιασμό συμμετείχαν στο green room στη δημιουργία μιας δικής τους ταινίας! Η διδακτική επίσκεψη συνδύασε την πληροφόρηση, τη γνώση αλλά και τη δημιουργικότητα των μαθητών με τον καλύτερο τρόπο.