Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στα εγκαίνια της έκθεσης των αρχαιοτήτων του Δίου που πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Υόρκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου  Γρηγόρης Παπαχρήστος, είχε συναντήσεις με τους συλλόγους της Πιερικής ομογένειας τόσο στη Ν. Υόρκη όσο και στη Βοστώνη.
Συγκεκριμένα στη Ν. Υόρκη, με την παρουσία και του Δημάρχου του Δήμου Δίου-Ολύμπου  Κωνσταντίνου Δημόπουλου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των  συλλόγων Κατερινιωτών και Λιτοχωριτών, όπου τους ενημέρωσαν για την έκθεση των αρχαιοτήτων του Δίου στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ συγχρόνως συζήτησαν μια σειρά άλλων θεμάτων συνεργασίας με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Φεστιβάλ Ολύμπου. 


Στη Βοστώνη ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν στην Αμερικανική μεγαλούπολη με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, οι σύλλογοι Πιεριέων και Ποντίων.

Χαρακτηριστικά το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα «Παναγία Σουμελά», με την παρουσία πολλών Πιεριέων, έγινε ειδική εκδήλωση προς τιμή του Φεστιβάλ Ολύμπου και του προέδρου του Γρηγόρη Παπαχρήστου. Συγκινητική ήταν η στιγμή της παρουσίασης και προβολής του γνωστού αφιερώματος αναφορικά με την πόλη της Κατερίνης, όπου το θεματολόγιο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Γιάννη Καζταρίδη, «ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ο τόπος και οι άνθρωποι» και που όπως είναι γνωστό φιλοξενήθηκε στις εκδηλώσεις του 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Οι πρόεδροι των συλλόγων Πιεριέων, Ποντίων και της Ομοσπονδίας Ελληνικών συλλόγων Βοστώνης, αφού ευχαρίστησαν ιδιαίτερα  τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο, για την τιμή να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις των συλλόγων τους, του παρέθεσαν δείπνο με ελληνικά εδέσματα και παρέδωσαν σε αυτόν σειρά αναμνηστικών δώρων. Ελληνόπουλα παιδιά ομογενών έκλεισαν την ωραία βραδιά αποδίδοντας παραδοσιακούς χορούς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης  Θεόφιλος Καμπερίδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος των Πιεριέων  Βασίλης Βασιλειάδης ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να επισκεφθεί ομαδικά την έκθεση για το Δίον στη Ν. Υόρκη, καλώντας σε συμμετοχή  ομογενείς και συντοπίτες.

Επίσης έγινε πρόταση με πρωτοβουλία του συλλόγου Πιεριέων Βοστώνης, στο να ιδρυθεί σύλλογος Φίλων του Φεστιβάλ Ολύμπου και των Αρχαιοτήτων του Δίου.

Τέλος ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κλείνοντας την εκδήλωση παρότρυνε όλους να επισκεφθούν την έκθεση για το Δίον στη Ν. Υόρκη καθώς και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, για όσους θα βρεθούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους για τη φιλοξενία, την αγάπη τους για την Πιερία  και την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως επιστρέφει στην πατρίδα περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον της και την προοπτική της.