Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες το βράδυ μέλη και φίλοι του δημοτικού συνδυασμού «Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη» στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες το βράδυ μέλη και φίλοι του δημοτικού συνδυασμού «Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη» στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» κ. Γιώργος Κυριακίδης έκανε μια αναδρομή στα πεπραγμένα του συνδυασμού, με διάθεση για αυτοκριτική της ηγετικής ομάδας του συνδυασμού για κάποια λάθη και πράγματα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:
«Να ξαναδούμε ποιοι είμαστε, να ξαναμετρηθούμε…»



Η παρουσία του κόσμου δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη αλλά αυτό δεν πτόησε τους διοργανωτές της συνάντησης.

Στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού και ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά σημεία που αξίζει να αναφέρουμε:

Η πλειοψηφία των ερωτήσεων επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι ο συνδυασμός 18 μήνες δεν έκανε ούτε μια συνάντηση με τα μέλη του, κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου που θα χρησιμέψει ως ο σύνδεσμος επικοινωνίας ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού και τα μέλη του.

Επισημάνθηκε η φτωχή παρουσία του συνδυασμού τόσο στα του Δήμου, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τα προβλήματα της πόλης και την ανάδειξη τους.

Ακούστηκε μέσα στην αίθουσα αρκετές φορές ότι ο συνδυασμός χρειάζεται άμεσα μια ανασυγκρότηση.

Κάποιες τοποθετήσεις μελών του συνδυασμού που συγκρατήσαμε:

Νίκος Ορνιθόπουλος: Ο συνδυασμός χρειάζεται επανεκκίνηση. Να αναδειχτεί ένας υποψήφιος που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση του συνδυασμού, θα ηγηθεί και θα είναι αυτός που οδηγήσει τον συνδυασμό στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης:  Αναφέρθηκε στην έλλειψη επικοινωνίας κι ενημέρωσης. Κατηγόρησε τους εκλεγμένους συμβούλους ότι κακώς έριξαν τους αντιπολιτευτικούς τόνους εξαιτίας - όπως οι ίδιοι είπαν - των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. "Γιατί να ενδιαφέρει μια δημοτική παράταξη, το τι γίνεται στα βουλευτικά γραφεία", είπε.

"Αλλιώς ξεκινήσαμε κι αλλού έχετε οδηγηθεί μερικοί. Η παράταξη ξεκίνησε αντιμνημονιακά. Πότε θα μιλήσουμε εναντίον της κυβέρνησης σχετικά με την πολιτική της σε σχέση με τα διόδια; Πότε θα μιλήσετε όσοι αρθρογραφούσατε προεκλογικά υπέρ των κινημάτων, για το Χωρίς Μεσάζοντες και για το νόμο που επιμελώς δεν καταργεί η κυβέρνηση;"