Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Θέμα: Συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών που κατατέθηκαν από 7 Ιουλίου 2015 έως 5 Μαΐου 2016, αφορούν στις εξής ειδικότητες:


Ειδικότητα Αριθμός

ΠΕ 01 1

ΠΕ 02 1

ΠΕ 03 3

ΠΕ 04 3

ΠΕ 05 1

ΠΕ 13 1

ΠΕ 18.02 1

ΠΕ 19-20 1



Σύνολο 12

Παρατηρήσεις:

Α) Κάποιες από τις παραπάνω αιτήσεις μπορούν να ανακληθούν έως τις αρχές Ιουνίου.

Β) Επίσης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-16 υλοποιήθηκαν οι εξής συνταξιοδοτήσεις:

ΠΕ 01 1 εκπαιδευτ.

ΠΕ 02 1 »

ΠΕ 10 1 »

ΠΕ 19-20 1 »

Επίσης ΠΕ 02 1 λόγω θανάτου.

Σημείωση :

Η συνταξιοδότηση κάποιου εκπαιδευτικού δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και δημιουργία οργανικού κενού στο αντίστοιχο σχολείο, διότι εξαρτάται από το συνολικό αριθμό των ωρών της αντίστοιχης ειδικότητας.


Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 09-05-2016

είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Μία αίτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας σε Ν.Π.Δ.Δ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θέμα 2ο: Μία αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θέμα 3ο: Μία αίτηση θεραπείας εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ11, για συμπλήρωση ωραρίου. Ικανοποιήθηκε ομόφωνα και έγινε ανάκληση της διάθεσης για συμπλήρωση ωραρίου από το 4ο ΓΕΛ.

Θέμα 4ο: Διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ11 στο 4ο ΓΕΛ για 2 ώρες.

Θέμα 5ο: Εξέταση θέματος που αφορούσε εκτέλεση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσ/νίκης. Υποβλήθηκε ερώτημα προς την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και θα επανεξεταστεί το θέμα στο επόμενο συμβούλιο.

Θέμα 6ο: Εξέταση δύο αιτημάτων του αιρετού Μπουλούμη Δημ. που αφορούσαν:

α) την πορεία της εισήγησης του συμβουλίου κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντων των δύο αιρετών), στις 07-10-2015 προς την Περιφέρεια για απόσπαση και διάθεση εκπαιδευτικών στο ΕΚΦΕ, η οποία απορρίφθηκε από την Περιφέρεια. Σε απάντηση που δόθηκε από το Δ/ντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης, επισημάνθηκε πως η απόφαση για απόσπαση και διάθεση εκπαιδευτικών στο ΕΚΦΕ είναι αρμοδιότητα του Περιφερειακού Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας, ο οποίος και δεν ενέκρινε τις συγκεκριμένες εισηγήσεις.


β) την ανάκληση ή τροποποίηση τοποθέτησης εκπαιδευτικών, εφ’ όσον προκύπτουν παρενέργειες από τη μη απόσπαση ή διάθεσή τους στο ΕΚΦΕ, λόγω της διαφοράς των μορίων συνθηκών διαβίωσης των σχολικών μονάδων, όπου τοποθετήθηκαν προσωρινά. Το αίτημα έγινε δεκτό και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (3:2), (μειοψηφούντων των δύο υπηρεσιακών μελών του συμβουλίου) να γίνει τροποποίηση της προσωρινής τοποθέτησης εκπαιδευτικού από το Γυμνάσιο Ρητίνης στο 1ο Γυμνάσιο. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός με απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας (αρ. πρωτ. 11894/29-03-2016) παρέχει διοικητικό έργο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ
του αιρετού Μπουλούμη Δημήτρη



Αγαπητοί συνάδελφοι, η σειρά που ακολουθείται κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών από το ΠΥΣΔΕ Πιερίας είναι η εξής:



1) Υπολογίζονται τα οργανικά κενά - πλεονάσματα σε επίπεδο νομού και αποστέλλονται στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να υλοποιηθούν οι μεταθέσεις.

2) Ανακοινώνονται οι μεταθέσεις από το Υπουργείο.

3) Υπολογίζονται τα νέα οργανικά κενά – πλεονάσματα (υπεραριθμίες) ανά σχολική μονάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές στο εκπαιδευτικό προσωπικό, λόγω των πρόσφατων μεταθέσεων.

4) Υποβάλλονται αιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν ή όχι να χαρακτηριστούν οργανικά υπεράριθμοι.

5) Ονομάζονται οι οργανικά υπεράριθμοι (εξαιρούνται των υπεραριθμιών όσοι εκπ/κοί ανήκουν σε ειδική κατηγορία και δεν επιθυμούν να χαρακτηριστούν οργανικά υπεράριθμοι).

6) Υποβάλλονται αιτήσεις - δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων από τους οργανικά υπεράριθμους, για οριστική τοποθέτηση.

7) Γίνονται οι τοποθετήσεις των υπεραρίθμων και τροποποιείται ο πίνακας των οργανικών κενών – πλεονασμάτων, καθώς επίσης και ο ονομαστικός πίνακας υπεράριθμων, μετά τις οργανικές τοποθετήσεις αυτών.

8) Υποβάλλονται αιτήσεις - δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων από τους εκπ/κούς, που επιθυμούν οριστική τοποθέτηση. (Αφορά όσους υπεραρίθμους δεν τοποθετήθηκαν στην προηγούμενη φάση, όσους είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, όσους έκαναν αίτηση για βελτίωση οργανικής θέσης, όσους πήρανε μετάθεση στο συγκεκριμένο ΠΥΣΔΕ, όσους επανήλθαν από το εξωτερικό λόγω λήξης της απόσπασής τους και όσους έχουν μεταταγεί σε άλλο κλάδο.

9) Γίνονται οι οργανικές τοποθετήσεις και διαμορφώνεται ο νέος πίνακας οργανικών – κενών, καθώς επίσης και ο ονομαστικός πίνακας οργανικά υπεράριθμων εκπ/κών.

10) Προκηρύσσονται οι υπόλοιπες κενές οργανικές θέσεις και υποβάλλονται νέες αιτήσεις για οριστική τοποθέτηση.

11) Γίνονται οι συμπληρωματικές οργανικές τοποθετήσεις. (Στα οργανικά κενά που δεν δηλώνονται από κανένα εκπαιδευτικό, τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπ/κοί με τα λιγότερα μόρια μετάθεσης στα σχολεία με τα περισσότερα μόρια συνθηκών διαβίωσης, κατά αντίστροφο τρόπο.

12) Δίνεται προθεσμία 5 ημερών για την υποβολή ενστάσεων και στη συνέχεια οριστικοποιούνται οι αποφάσεις που αφορούν τις οργανικές τοποθετήσεις.

13) Υπολογίζονται τα λειτουργικά κενά - πλεονάσματα σε επίπεδο νομού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.

14) Ανακοινώνονται οι αποσπάσεις από το υπουργείο.

15) Υπολογίζονται τα λειτουργικά κενά - πλεονάσματα ανά σχολική μονάδα.

16) Υπολογίζονται οι λειτουργικές υπεραριθμίες, ανά σχολική μονάδα.

17) Υποβάλλονται αιτήσεις δηλώσεις από τους εκπ/κούς που επιθυμούν ή όχι να χαρακτηριστούν λειτουργικά υπεράριθμοι.

18) Ονομάζονται οι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπ/κοί.

19) Υποβάλλονται αιτήσεις - δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων από τους εκπ/κούς σχετικά με:

Α) αποσπάσεις λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κών,

Β) προσωρινές τοποθετήσεις εκπ/κών.

Γ) αποσπάσεις εκπ/κών εντός ΠΥΣΔΕ.



ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι εκπ/κοί μπορούν να δηλώνουν το σύνολο των σχολικών μονάδων, εφόσον το επιθυμούν και καλό είναι να δηλώνουν και αυτές που δεν εμφανίζουν λειτουργικά κενά, γιατί μπορεί να προκύψουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων (λόγω αποσπάσεων, αδειών, συνταξιοδοτήσεων για λόγους υγείας κ.α) ή ακόμη και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.



20) Ανακοινώνονται από το ΠΥΣΔΕ οι αποσπάσεις των λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κών.

21) Ανακοινώνονται από το ΠΥΣΔΕ οι προσωρινές τοποθετήσεις εκπ/κών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

22) Ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ.

23) Ανακοινώνονται από το ΠΥΣΔΕ οι προσωρινές τοποθετήσεις εκπ/κών που ήρθαν με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ.

24) Τέλος γίνονται οι συμπληρώσεις του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών, αρχικά μέσα στην ομάδα σχολείων που είναι τοποθετημένοι και στη συνέχεια σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα του οικείου ΠΥΣΔΕ, εκτός και αν έχει υποβληθεί από τον εκπαιδευτικό συγκεκριμένο αίτημα για συμπλήρωση του ωραρίου του, που όμως δύναται να ικανοποιηθεί.



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ



Στα ΕΠΑΛ τα λειτουργικά κενά - πλεονάσματα, λειτουργικές υπεραριθμίες, προσωρινές τοποθετήσεις, συμπληρώσεις υποχρεωτικού ωραρίου, καθυστερούν σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία, λόγω καθυστέρησης των εγγραφών και μετεγγραφών των μαθητών σ’ αυτά.



ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6940044993 Τηλ. 6930478469