Δυστυχώς πρόκειται περί φληναφημάτων… Όχι γιατί είναι κακό το όραμα ενός μεγάλου Πιερικού, αλλά γιατί μεγάλος Πιερικός δεν δημιουργείται ούτε με συγχωνεύσεις, ούτε με απορροφήσεις…
Η ιστορία των συγχωνεύσεων είναι πολύ παλιά. Ξεκίνησε με προτροπή της πολιτείας μετά την καθιέρωση Εθνικού πρωταθλήματος. Συμβούλευε τότε η πολιτεία συγχωνεύσεις, για να υπάρξουν μεγάλες ομάδες στον κάθε τόπο, που θα μάχονταν ισάξια με τις ομάδες των μεγάλων αστικών κέντρων. Από τις πρώτες περιοχές που κατάλαβαν το νόημα ήταν η Πιερία που δημιούργησε με συγχώνευση τον μεγάλο Πιερικό. Οι επιτυχίες του Πιερικού έκαναν και άλλες περιοχές να ακολουθήσουν το πείραμα, κι έτσι δημιουργήθηκαν μεταξύ άλλων ο Πανσερραϊκός, ο ΑΟ Ξάνθης, ο ΑΟ Καβάλας, η ΑΕ Λάρισα, ο ΑΟ Τρίκαλα, το ΦΣ Κοζάνη, ο ΑΣ Λαμία. Η πλειονότητα των νέων από συγχώνευση ομάδων, δεν μετάνιωσε ποτέ γι’ αυτή την επιλογή.
Λίγα χρόνια μετά την καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εμφανίστηκε ένα νέο για την εποχή και τα ήθη φρούτο: Δημιουργία μετονομασιών, συγχωνεύσεων και απορροφήσεων, με σκοπό κυρίως την διαγραφή σωρευμένων χρεών. Έτσι ο Πανιώνιος έγινε Νέος Πανιώνιος, η Καβάλα έγινε Νέα Καβάλα, ο Απόλλων Αθηνών έγινε Απόλλων Σμύρνης! Εκτός από μετονομασίες είχαμε συγχωνεύσεις ή απορροφήσεις, κι έτσι ξεπήδησαν Κασσάνδρα Βόλου, Δόξα Δράμας Βόλου, Ηρακλής Ποντίων Κατερίνης και δεν συμμαζεύεται… Με αυτήν την φάμπρικα, αφαιρούνταν τα χρέη από την πλάτη των παραγόντων, και προστίθεντο στην πλάτη του κάθε Έλληνα φορολογούμενου.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η πολιτεία έμεινε απαθής. Το πιθανό πολιτικό κόστος για την εκάστοτε κυβέρνηση έδενε τα χέρια των υπευθύνων, κι έτσι όλοι είμαστε μάρτυρες σε μία ατελείωτη τραγελαφική κατάσταση που κρατάει δεκαετίες τώρα… Σε αντίθεση με την πολιτεία που δεν μπόρεσε να βγάλει έναν νόμο της προκοπής για να αποτρέψει αυτήν την αλητεία, υπάρχει η κατά τα άλλα «σάπια» ΕΠΟ, που είναι η μοναδική Αρχή που κάνει το πρέπον. Θέλοντας να κρατήσει καθαρό και υγιές το αντικείμενό της (το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο), σχεδόν κάθε χρόνο μεταβάλλει τον Κανονισμό των σωματείων που υπάγονται σ’ αυτήν, με σκοπό να κλείσει τα παραθυράκια των Νόμων. Μιλάμε για τα παραθυράκια που εφευρίσκονται από αετονύχηδες δικηγόρους, οι οποίοι αδιαφορώντας για το καλό του συνόλου, νοιάζονται μόνο για το συμφέρον του ωφελούμενου εργοδότη τους, και συνάμα για την παχυλή αμοιβή τους από την καλή εκτέλεση του έργου τους.
Ο Κανονισμός της ΕΠΟ που ισχύει αυτήν την στιγμή, είναι ο Νο 45 που δημοσιεύτηκε πέρσι τον Ιούνιο. Είναι ο ίδιος κανονισμός που επέβαλε στον Ερασιτέχνη Πιερικό την γνωστή ποινή των μείον έξι βαθμών. Το ενδιαφέρον μας σήμερα εστιάζεται στα άρθρα 16 και 17, που αναφέρονται σε συγχωνεύσεις και απορροφήσεις. Σας τα παραθέτουμε, ρίξτε μια ματιά:
Άρθρο 16
Κατάσταση Ερασιτεχνικών Σωματείων.
Για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας όλων των διεξαγομένων πρωταθλημάτων, απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής κατάστασης των ερασιτεχνικών σωματείων, προκειμένου να επιτύχουν την πρόκριση ή να αποκομίσουν αγωνιστικά οφέλη ή να λάβουν άδεια συμμετοχής των σε πρωτάθλημα ανώτερης κατηγορίας. Ενδεικτικά :
1. Απαγορεύεται συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων ερασιτεχνικών σωματείων κατά την διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου.
2. Απαγορεύεται καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας μιας ΠΑΕ και κατά το στάδιο της εκκαθάρισης της, η συγχώνευση του ιδρυτικού της ερασιτεχνικού σωματείου, με οιοδήποτε άλλο ερασιτεχνικό σωματείο οπουδήποτε της ελληνικής επικράτειας. *(η υπογράμμιση, δική μας)
3. Απαγορεύεται η συγχώνευση ερασιτεχνικών σωματείων τα οποία αγωνίζονται σε πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Άρθρο 17
Κατ εξαίρεση συγχώνευση Ερασιτεχνικών Σωματείων.
1. Επιτρέπεται η συγχώνευση δύο ερασιτεχνικών σωματείων, που έχουν ιδρύσει Π.Α.Ε., οι οποίες κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίζονται στην ίδια επαγγελματική κατηγορία, εφόσον τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διατάξεις και μετά από σύμφωνες αποφάσεις των Γ.Σ. και των δύο σωματείων και των Γ.Σ. και των δύο Π.Α.Ε. Τα συγχωνευόμενα ιδρυτικά σωματεία οφείλουν να είναι μέλη της ίδιας Ε.Π.Σ., οι δε προερχόμενες από αυτά υπό συγχώνευση Π.Α.Ε. να έχουν, ομοίως, την έδρα τους εντός των γεωγραφικών ορίων αυτής (Ε.Π.Σ.). Η ιδρυόμενη, με την ως άνω διαδικασία συγχώνευσης, νέα Π.Α.Ε. θα αγωνίζεται στην ίδια επαγγελματική κατηγορία με τις δύο συγχωνευθείσες. Τα υπό συγχώνευση ερασιτεχνικά (ιδρυτικά) σωματεία οφείλουν προηγούμενα να διαλυθούν με αποφάσεις των Γ.Σ. των.
2. Επιτρέπεται η συγχώνευση μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ερασιτεχνικών σωματείων μελών της ίδιας Ε.Π.Σ. που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Το προερχόμενο από τη συγχώνευση ερασιτεχνικό σωματείο αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος με τα σωματεία από τα οποία προήλθε.
3. Επιτρέπεται η συγχώνευση μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ερασιτεχνικών σωματείων μελών της ίδιας Ε.Π.Σ., τα οποία την επόμενη της συγχωνεύσεως τους αγωνιστική περίοδο, αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος. Στη περίπτωση αυτή, το νέο σωματείο αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, εκτός εάν τα συγχωνευόμενα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν την έδρα τους στον ίδιο Δήμο, οπότε το νέο σωματείο αγωνίζεται στην ανώτερη τοπική κατηγορία.
4. Επιτρέπεται η συγχώνευση με απορρόφηση, σε δύο ή περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν την έδρα τους εντός των ορίων της ιδίας ΕΠΣ και τα οποία αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες, του τοπικού πρωταθλήματος εφόσον, πληρούνται και οι κατωτέρω προϋποθέσεις : - Το σωματείο που απορροφά διατηρεί την έδρα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο και το σήμα του και δεν δύναται να τα τροποποιήσει για χρονικό διάστημα πέντε ετών από την συγχώνευση. - Το σωματείο που απορροφάται διαλύεται σύμφωνα με το καταστατικό του. - Το νέο σωματείο αγωνίζεται πάντοτε στην κατηγορία που ανήκει το απορροφούν σωματείο.
5. Σε περίπτωση συγχώνευσης, κατά τα ανωτέρω, μόνο των ποδοσφαιρικών τμημάτων δύο ή περισσοτέρων ερασιτεχνικών σωματείων, απαγορεύεται στα συγχωνευθέντα σωματεία να ιδρύσουν εκ νέου ποδοσφαιρικό τμήμα, για όσο χρόνο υφίσταται το σωματείο που προέκυψε από την συγχώνευση. Σε όλες τις προαναφερόμενες, πλην της υπό στοιχεία (4) του παρόντος, ως επωνυμία – διακριτικός τίτλος – σήμα, του νεοσυσταθέντος σωματείου, δύνανται να χρησιμοποιηθούν οι επωνυμίες και των δύο συγχωνευόμενων σωματείων, ή η επωνυμία - διακριτικός τίτλος – σήμα του ενός ή του άλλου σωματείου. Τροποποίηση της επωνυμίας – διακριτικού τίτλου – σήματος, του νέου σωματείου απαγορεύεται πριν από την πάροδο πέντε (5) ετών από την συγχώνευση.
Τα διαβάσατε κύριοι; Το άρθρο 16 παρ.2 λέει κατηγορηματικά πως αν δεν εκκαθαριστεί η ΠΑΕ, δεν μπορεί να γίνει καμμία συγχώνευση. Βέβαια υπάρχουν και οι κατ’ εξαίρεση συγχωνεύσεις του άρθρου 17, αλλά οι παράγραφοι 2,3 και 4 αφορούν ομάδες αγωνιζόμενες σε τοπικά πρωταθλήματα, ενώ η περίπτωση της παραγράφου 1 προϋποθέτει να αγωνίζονται τα σωματεία στην ίδια κατηγορία την επόμενη περίοδο, και να έχουν ιδρύσει ΠΑΕ. Όπως καταλαβαίνετε, ο Πιερικός δεν υπάγεται σε καμμία εξαίρεση του άρθρου 17, κι έτσι παραμένει με την απαγόρευση οποιασδήποτε συγχώνευσης του άρθρου 16, αφού δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση της ΠΑΕ του.
Κι ενώ δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να επιτραπεί στον ΣΦΚ Πιερικό συγχώνευση, διαβάζουμε τον τελευταίο μήνα απανωτά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, την μια ο Νιώπας, την άλλη ο Αθανασιάδης και την παράλλη ο Γαβρίδης, να μιλούν για συγχωνεύσεις… Πώς θα γίνει συγχώνευση κύριε Πρόεδρε του Πιερικού; Πώς; Μήπως Πρόεδρέ μας, μας πας για διάλυση; Το φοβόμαστε από την στιγμή που μας είπες πριν μήνες, πως την υπόθεση για τους -6 την ανέλαβε ο Κίμωνας Ευαγγελάτος. Τους -6 ανέλαβε ο Ευαγγελάτος κύριε Πρόεδρε; Ή μήπως κάτι άλλο;
Πάμε λιγάκι προς τα πίσω πάλι, για να αναφερθούμε άλλη μια φορά στις αλχημείες που εφευρίσκονται από δικηγόρους για μετονομασίες ομάδων με σκοπό κάποιοι να γράψουν τα χρέη τους στο χιόνι. Η τελευταία περίπτωση που σκόπιμα δεν αναφέραμε πριν, ήταν της Κέρκυρας. Στα ξαφνικά άρχισαν να λένε στον κόσμο της Κέρκυρας ότι πρόκειται να γίνει συγχώνευση με την Κασσιόπη, για να ενώσουν τάχα τους κόσμους τους και να γίνουν πανίσχυροι. Η πόλη της Κέρκυρας των 28.000 κατοίκων, είχε ανάγκη τους 1.000 κατοίκους του χωριού της Κασσιόπης, για να γίνει μεγάλη! Παραπλάνησαν τον κοσμάκη λοιπόν οι αυλικοί του Λιμπάντση λέγοντας πως πρόκειται για συγχώνευση, αλλά θα διατηρούνταν όνομα, σήμα, χρώματα, θεωρώντας τα ως αδιαπραγμάτευτα (Σας θυμίζουν τίποτα από Κατερίνη τα αδιαπραγμάτευτα;). Διέλυσαν λοιπόν την Κέρκυρα, και άλλαξαν χρώματα και σήμα στην Κασσιόπη, υιοθετώντας τα της Κέρκυρας . Το όνομα όμως δεν μπορούσαν βάσει του νόμου που παραθέσαμε να το αλλάξουν σε ΑΟ «Κέρκυρα». Με τα χίλια ζόρια κατάφεραν να δεχτεί το δικαστήριο την ονομασία ΑΟ «Κασσιόπη» Κέρκυρας. Με την συνενοχή των ΜΜΕ και παίζοντας με το αρκτικόλεξο, τους νόμους και την κοινή λογική, εμφανίζουν την ομάδα πλέον ως ΑΟΚ Κέρκυρας, αποφεύγοντας να αναφέρουν τον εντός εισαγωγικών διακριτικό τίτλο. Το «Κ» όμως αυτό έστω και μισοκρυμμένο, θα τους κυνηγά σίγουρα για μια πενταετία, έτσι ακριβώς όπως ένα άλλο «Κ», αυτό της Κασσάνδρας, κυνηγούσε επί χρόνια τους Βολιώτες… Κασσιόπη λοιπόν γράφεται επίσημα, Κέρκυρα ανεπίσημα! Όταν κατάλαβαν την δολιότητα και συνάμα γελοιότητα της υπόθεσης οι φίλαθλοι και οι παλαίμαχοι, ήταν αργά, το πουλάκι είχε πετάξει, είχαν ήδη ψηφίσει οι ίδιοι την απαιτούμενη από τον νόμο διάλυσή τους…
Φήμες λένε πως ιθύνων νους ή εργολάβος όλου αυτού του απίθανου σεναρίου δεν ήταν ο Λιμπάντσης, αλλά κάποιος δικηγόρος! Θέλετε να μάθετε πώς τον λένε; Κίμωνα Ευαγγελάτο τον λένε! Στο γραφείο του Ευαγγελάτου στην Αθήνα είχε γίνει η προκαταρτική συζήτηση για την συγχώνευση. Εκεί έδωσαν τα χέρια τα δύο αφεντικά Κασσιόπης και Κέρκυρας. Κι ενώ είχαν συμφωνήσει, τις επόμενες μέρες ο τοπικός τύπος (ηθελημένα ή άθελα, δεν έχει σημασία) περνούσε τους φιλάθλους από κρύα και ζεστά ντουζ εναλλάξ, διαδίδοντας την μία πως ναυάγησε η συμφωνία και την άλλη πως τα ξαναβρήκανε! Όταν τελικά έφτασε η ώρα της Γενικής Συνέλευσης, μπερδεμένοι οι πιο πολλοί και αγανακτισμένοι από το μαρτύριο των ΜΜΕ (μια μαύρος καπνός, μια άσπρος), υπερψήφισαν την διάλυση του Συλλόγου χωρίς να το σκεφτούν και πολύ. Μάλιστα υπερψήφισαν την διάλυση χωρίς να μάθουν ποτέ τις λεπτομέρειες της συμφωνίας! Μάταια κάποιοι σκεπτόμενοι επέμειναν στην μη διάλυση του ιστορικού Συλλόγου τους, αφού η πλειοψηφία τους χαρακτήρισε γραφικούς…
Φίλοι Κατερινιώτες, φίλαθλοι του Πιερικού, μέλη του ΣΦΚ, κύριοι Παλαίμαχοι, μήπως σας θυμίζουν κάτι αυτές οι καταστάσεις; Οι φράσεις «οι ηγέτες των δύο σωματείων τα βρήκαν κατ’ αρχήν», «δείχνει να χαλάει η συμφωνία», «ο πρόεδρος ψάχνει εναλλακτικές για το καλό της ομάδας», «δεν υφίσταται τέτοιο θέμα», μήπως σας θυμίζουν κάτι; Μήπως πρέπει να αρχίσετε να πονηρεύεστε; Μήπως δεν ήταν τυχαία η επιλογή Ευαγγελάτου; Μήπως πρέπει να μάθετε πως το αφεντικό της Κασσιόπης ήταν ο Χάρης Κουτσούρης; Μήπως πρέπει να μάθετε πως Κουτσούρης και Ευαγγελάτος μετά την ολοκλήρωση του κερκυραϊκού σχεδίου τους, ανέλαβαν νέα εργολαβία με αφορμή την περυσινή επάνοδο του ΑΟ Τρικάλων στη Β’ Εθνική, όπου (παρακάμπτοντας την παλιά υπό εκκαθάριση ΠΑΕ του Πλεξίδα) ίδρυσαν νέα ΠΑΕ, την οποία και παρέδωσαν (άνευ ανταλλάγματος άραγε;) στην οικογένεια Γιαλιά; Μήπως πρέπει να μάθετε πως ο Κουτσούρης έχει ήδη επαφές με τον Νιώπα για να συμμετέχει ως συνεργάτης στον Αιγινιακό; Πρέπει να σκεφτείτε καλά και να καταλάβετε πως αυτές οι εργολαβίες και οι υπεργολαβίες παραγωγής νέων ΠΑΕ, έχουν σαν αποκλειστικό σκοπό την ικανοποίηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων, και ποσώς ενδιαφέρονται για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις των δράσεών τους στο μέλλον των ομάδων, στο κοινό όραμα των οπαδών και στην πραγματική αθλητική πρόοδο των πόλεων. Μην απορήσετε λοιπόν αν σε λίγες μέρες κληθείτε σε ΓΣ να ψηφίσετε. Θα είναι η ώρα που εσείς θα αποφασίσετε αν θα συνεχίσει ο Πιερικός να υπάρχει σαν οντότητα. Σκεφτείτε το. Θυμηθείτε πώς κοροϊδεύατε τις Κασσάνδρες του Βόλου και τους Πόντιους του Ηρακλή, κι αναρωτηθείτε: Μήπως του χρόνου σας κοροϊδεύουν και σας με τον ίδιο τρόπο; Θα δεχόσασταν η ομάδα σας να λέγεται ανεπίσημα Πιερικός, αλλά επίσημα Αιγινιακός (ή όπως αλλιώς); Θα δεχόσασταν η ομάδα σας να διαβάζεται Πιερικός, αλλά να γράφεται αλλιώς; Τα ρωτάμε αυτά γιατί ο νόμος είναι σαφής: Σε περίπτωση που μας απορροφήσει κάποια ομάδα, δεν θα μπορεί να αλλάξει τον τίτλο της για πέντε χρόνια. Την λέξη «Πιερικός» θα την ξανακούσετε (επίσημα τουλάχιστον) μετά το 2021, και αν…
Ο ΣΦΙΠ δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε διάλυση, σύμπραξη, συγχώνευση ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Φυσικά και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εκκαθάριση της ΠΑΕ, αφού μάλιστα ήμασταν οι πρώτοι που επισημάναμε την πιθανότητα αργοπορίας της. Όμως, όλα τα προβλήματα στην ζωή λύνονται με μια αδιάκοπη πάλη. Δεν λύνονται ούτε στις καφετέριες του πάρκου και του συντριβανίου πίνοντας καφέ με πρώην, ούτε με ευχολόγια, ούτε με πέταμα των σκουπιδιών κάτω από το χαλάκι, ούτε με ψάξιμο στα παραθυράκια των Νόμων για να χτιστούν μαϊμού καταστάσεις με γιαλαντζί διακριτικούς τίτλους ομάδων. Και είναι πραγματικά κρίμα η ανικανότητα κάποιων (όχι να λύσουν προβλήματα, αλλά να ασχοληθούν έστω υποτυπωδώς με αυτά) να χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακό πρόβλημα του Πιερικού… Κοιτάμε γύρω μας σε άλλες πόλεις, και βλέπουμε πολλές ομάδες να πασχίζουν να απαλλαγούν από οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος. Κι όλες τους κάτι κάνουν. Κάποιες ομάδες ψάχνονται ιδρύοντας νέες ΠΑΕ, χωρίς να έχουν εκκαθαριστεί οι προηγούμενες. Κάποιες άλλες κινούνται νομικά με το δικαίωμα του 10% για να επιταχύνουν την εκκαθάρισή τους. Κάποιες άλλες πηγαίνουν και βρίσκουν τον υπουργό, τον καλούν να «τρέξει» τον νόμο για να ενεργοποιηθεί το Ελεγκτικό Συμβούλιο που είναι υπεύθυνο εκτός των άλλων και για τις εκκαθαρίσεις, τονίζοντάς του πόσο άδικη είναι η ομηρία ολόκληρης πόλης από παρελθόντες μεγαλομετόχους. Την ίδια ώρα στην Κατερίνη τέλεια απραξία όσον αφορά τα βαρίδια! Βαφτίζεται κιόλας η απραξία «υπαρξιακό πρόβλημα», και καθαρίσαμε… Τα περί «ενότητας και διαφύλαξης του ονόματος ΠΙΕΡΙΚΟΣ ως περιουσιακού στοιχείου της Κατερίνης» που έλεγε πέρσι ο Δήμαρχος, ίσως ξεχάστηκαν. Αν συμβαίνει αυτό, μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει το κόστος που θα έχει ένα πιθανό ξεπούλημα… Μάλλον δεν έχουν καταλάβει την ύψιστη υποχρέωση τους να παραδώσουν στην επόμενη γενιά έναν Πιερικό υγιή, αυτάρκη και ανεξάρτητο.
Κλείνουμε κάνοντας μια αναφορά σε Νιώπα και Γαβρίδη, μιας και μας «τσίγκλησαν» με τις δηλώσεις τους, περί του πόσο πετυχημένοι είναι. Όντως, τηρουμένων των αναλογιών, οφείλουμε να παραδεχτούμε την ικανότητά τους ως παράγοντες, αφού πλησίασαν το «ταβάνι» των δυνατοτήτων τους. Η παραδοχή μας αυτή όμως, έχει κι ένα όριο. Καλοί είναι, και αφού τους προσφέρεται στο πιάτο τσάμπα μια ομάδα κι ένας όγκος φιλάθλων που μπορούν να αυξήσουν το «ταβάνι» τους, καλά κάνουν και παίζουν το παιχνίδι τους. Καλοί είναι, αλλά δεν θα τους χαρακτηρίζαμε ως εξαιρετικούς. Αν ήταν εξαιρετικοί, αν ήταν «μάγκες», θα έβαζαν τον Πιερικό να απορροφήσει τις ομάδες τους κι όχι το αντίθετο. Θα έπαιρναν αυτοί το τιμόνι παρέα με τους ικανούς συνεργάτες που διαλαλούν πως έχουν, θα ρίχνονταν στην μάχη κάνοντας την εκκαθάριση, ενώ ταυτόχρονα θα πάλευαν για την επαναφορά ξεχασμένων ιδανικών και αξιών που άνδρωσαν τον Πιερικό την δεκαετία του ’60. Αν πετύχαιναν, νομοτελειακά θα απολάμβαναν την αποδοχή όλης της Πιερίας για την μαγκιά τους. Το ταβάνι τους με αυτόν τον τρόπο, μέχρι και Ευρώπη θα μπορούσε να φτάσει. Από καλούς δημοσιοσχεσίτες παράγοντες που φοβούνται μήπως βγουν μαχαίρια, χορτάσαμε. Μάγκες παράγοντες με αρχές, που αν χρειαστεί θα μπήξουν το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο προσδοκούμε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριοι…
ΥΓ επί του πιεστηρίου. Διαβάσαμε με προσοχή τις σημερινές δηλώσεις του κ. Αθανασιάδη στο ΟΒ. Καμμία έκπληξη! Η ανακολουθία των σημερινών δηλώσεων σε σχέση με παλαιότερές του στο Arena, άνετα μπορεί να υπαχθεί στο πλαίσιο της εναλλαγής κρύου και ζεστού ντουζ που προαναφέραμε…
Για το ΔΣ του ΣΦΙΠ
Ο Πρόεδρος Στέλιος Καραγεώργης
Ο Γ. Γραμματέας Γιώργος Λάλας
9/5/2016