Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ: «Τα δύσκολα μέτρα τελείωσαν, ξεκινά η θετική πλευρά του έργου» Συνέντευξη της Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας


Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα εξέφρασε μεταξύ άλλων μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΙ Πιερίας, η Βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. Η κα Σκούφα αναφέρθηκε στις σκληρές διαπραγματεύσεις που έγιναν για το κλείσιμο της αξιολόγησης και υπογράμμισε πως τα πιο δύσκολα πέρασαν.

Από εδώ και πέρα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ψηφιστούν δέκα πολύ σημαντικά νομοσχέδια που θα αφορούν μεταρρυθμιστικό έργο, νομοσχέδια που αντιμετωπίζουν άμεσα παθογένειες τους παρελθόντος, όπως για παράδειγμα η πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών ειδών, ο αναπτυξιακός νόμος αλλά και το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία.

«Αυτό που μας περιμένει είναι η θετική πλευρά του έργου της κυβέρνησης από δω και πέρα» επεσήμανε η Βουλεύτρια μετά και το κλείσιμο της αξιολόγησης. "Μέχρι και το 2018 δεν θα ληφθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε πως το έργο μέσα στο καλοκαίρι θα είναι μεγάλο και ταυτόχρονα αναπτυξιακού χαρακτήρα.


ΚΛΙΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Η Βουλεύτρια Πιερίας παραδέχθηκε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή ήταν αρκετά βαρύς κυρίως λόγω της έμμεσης φορολογίας σε προϊόντα, ωστόσο αυτό το βάρος όπως είπε ισοφαρίζεται σε πολλές περιπτώσεις ή ελαφρύνεται μέσω του φορολογικού και ασφαλιστικού νόμου, αφού μέσω έγκυρων οικονομικών αναλύσεων, προκύπτει ότι υπάρχουν σημαντικότατες ελαφρύνσεις μέχρι και σε ατομικά εισοδήματα των 40 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Η κα Σκούφα υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη των εταίρων προς τη χώρα μας αποκαθίσταται σιγά – σιγά, όμως το μεγάλο στοίχημα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση και προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση προσανατολίζεται με την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας που θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς μισθούς. Επιπλέον όπως είπε με την εμπέδωση του κλίματος σταθερότητας και εμπιστοσύνης, θα υπάρξουν ξένοι και Έλληνες επενδυτές.



ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Στο πλαίσιο αυτό από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι την Παρασκευή μαζί με στελέχη της κυβέρνησης θα βρίσκονται στο Βερολίνο, καλεσμένοι της γερμανικής κυβέρνησης σε ένα πρόγραμμα που αφορά την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε σεβασμό με το περιβάλλον. Τα αποτελέσματα του πενθήμερου σεμιναρίου θα κοινοποιηθούν από την κα Σκούφα, έτσι ώστε να ξέρουν και οι Έλληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ένα παράδειγμα μοντέλου που πιθανά θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στη χώρα μας με τις ανάλογες προσαρμογές.



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΟΡΤΑΓΚ» ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στο κτίριο της πρώην βιοτεχνίας «Κόρταγκ» η Βουλεύτρια τόνισε ότι σε επικοινωνία που είχαν και οι τρεις βουλευτές με τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Βίτσα πήραν τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. «Είμαστε πάντα σε επιφυλακή, διότι εμπλέκεται και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεχή προσπάθεια για να αδειάσει και το κάμπινγκ Νηρέας μέχρι το Σάββατο. Οι πρόσφυγες ζητούν διαβεβαιώσεις για τις συνθήκες διαβίωσης του κάμπ που θα μεταφερθούν.


«Το παραλιακό μέτωπο πρέπει να είναι ανοιχτό για την τουριστική περίοδο και αυτό είναι επιδίωξη και των τριών βουλευτών και όσοι πρόσφυγες είναι στην Πιερία θα πρέπει να φιλοξενούνται στο οργανωμένο κάμπ στην Πέτρα» κατέληξε.