Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ - Μουσική Βραδιά - Ευχαριστήριο


Η Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" και το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας ευχαριστούμε θερμά το Στέκι Πολιτών που από την πρώτη στιγμή που αναζητήσαμε χώρο άνοιξε την αγκαλιά του και μας φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια. Στον χώρο του η ομάδα μας διατήρησε χαριστικό εκθετήριο και εκατοντάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο διευκολύνθηκαν καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε είδη ένδυσης, υπόδησης, βρεφικό εξοπλισμό κα.Πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων, ομιλιών, προβολών και επιδείξεων. Το αχρήματό μας δίκτυο πραγματοποίησε παζάρια με αχρήματες συναλλαγές .


Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από δράσεις μας που φιλοξενήθηκαν από το Στέκι Πολιτών.

Αύριο Παρασκευή βράδυ θα είμαστε στην αποχαιρετιστήρια μουσική βραδιά που θα γίνει στο Στέκι Πολιτών.

Με συναισθήματα χαράς για την δημιουργική δράση όλα αυτά τα χρόνια και συγκίνησης που θα λείψει το Στέκι Πολιτών με την πολύτιμη ενεργή δράση του από την πόλη μας.


Το παρακάτω κείμενο είναι Προωθημένο μήνυμα από το Στέκι Πολιτών


ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Φίλοι και φίλες

Μετά από 5,5 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας το Στέκι Πολιτών Πιερίας κλείνει.

Ο χώρος πολιτικού πολιτιστικού και κοινωνικού προβληματισμού και παρέμβασης της Κατερίνης σταματάει τη λειτουργία του μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε όλοι μας και με το κεφάλι ψηλά κλείνει έναν κύκλο που ξεκίνησε στις αρχές του 2011 στην Α’ πάροδο Βότση 5.

Αποτέλεσε έναν χώρο ανοιχτό, αυτόνομο, αυτοδιαχειριζόμενο, μια στέγη για τις ανάγκες έκφρασης και δημιουργίας, αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης ανθρώπων που έχουν αγωνίες και προβληματισμούς για τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια εκφράστηκαν και ενημερώθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας είτε μέσα από τις δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις που παρακολούθησαν , είτε μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους. Αποτέλεσε έναν χώρο όπου βρήκαν στέγη και φιλοξενήθηκαν ομάδες και συλλογικότητες που θέλησαν να εκφραστούν σε κοινωνικό, πολιτιστικό ή και πολιτικό με την ευρύτερη έννοια επίπεδο.

Έγιναν ομιλίες-συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις , προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών, μουσικές βραδιές-αφιερώματα, εκδόσεις ημερολογίων, εκθέσεις.

Επιδιώξαμε και καταφέραμε να κρατήσουμε για 5,5 χρόνια ένα χώρο δημιουργικής δράσης και ψυχαγωγίας, βήμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, χώρο συνεύρεσης και συνύπαρξης ανθρώπων, που θέλουν να αντισταθούν στην επιβολή του ατομισμού και της απομόνωσης, προσανατολισμένοι στην αντίληψη της αλληλεγγύης και συντροφικότητας απέναντι στην καταπίεση, το ρατσισμό ,τη ξενοφοβία και κάθε μορφής εξουσία.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε, με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, τη σημερινή κρίση του συστήματος και την επίθεση που δέχονται οι λαοί από τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές ελίτ, με σταθερό προσανατολισμό κατά των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλουν και ιδιαίτερα στη χώρα μας κατά των μνημονίων και των πολιτικών εξαθλίωσης που εφαρμόζουν όλες οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή κυβέρνηση.

Είχαμε πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς. Μακριά από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις, ενοχλήσαμε και σαν αντίληψη αλλά και σαν μοντέλο λειτουργίας και δεχτήκαμε πόλεμο από ανθρώπους και χώρους που δεν αντέχουν την αυτονομία και την ανιδιοτέλεια . Αντέξαμε, αφού στηριχτήκαμε στις δικές μας δυνάμεις και σε ανθρώπους με ελεύθερο πνεύμα.

Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες, τις συλλογικότητες, τις ομάδες που πέρασαν από το Στέκι όλα αυτά τα χρόνια, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 το βράδυ, σε μια τελευταία βραδιά να τα πούμε, να πιούμε ένα ποτηράκι και να τραγουδήσουμε με φίλους μουσικούς του Στεκιού.