Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Επιστολή ΑΣΠΕ στους βουλευτές: ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

 Επιστολή ΑΣΠΕ στους βουλευτές: ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Επιστολή στους βουλευτές των πολιτικών κομμάτων με προτάσεις για την φορολόγηση των πολύτεκνων οικογενειών αλλά και για τον ΕΝΦΙΑ απέστειλε η ΑΣΠΕ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ), στην οποία προτείνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις που σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα αυτές θα ήταν αυτονόητες...
Έλα ντε που στην Μπανανία των Βαλκανίων τίποτα δεν είναι αυτονόητο, και ενώ όλοι αναγνωρίζουν το δημογραφικό πρόβλημα και τις συνέπειες τους, τελικά αδιαφορούν όλοι τους.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και... λοιπά, χρόνια τώρα έχουν γυρίσει την πλάτη στους πολύτεκνους, που θα πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουν και οι ίδιοι...
Η Δεξιά, χρόνια τώρα εκμεταλευόταν τους πολύτεκνους καθαρά για ψηφοφορικούς λόγους, ενώ το κάτι από αριστερά που μας κυβερνάει τώρα τους έχει γραμμένους κανονικά..

Για αυτό αξιότιμοι κύριοι και κυρίες της ΑΣΠΕ:

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Πρωτ. 504 Αθήνα, 20/5/2016
Προς τους Αξιότιμους κ.κ. Βουλευτές
Ενταύθα
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
Κύριε/α Βουλευτά.Με το σχέδιο νόμου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» επιχειρείται κυριολεκτικώς η σφαγή των πολυτέκνων, αφού όχι μόνο δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2, που επιβάλλει την ειδική φροντίδα για τους πολυτέκνους, αλλά το ανωτέρω σχέδιο νόμου τους μεταχειρίζεται πολύ χειρότερα απ’ ό, τι μεταχειρίζεται τους αγάμους, όπως έγινε και με το νόμο 4387/2016.

Το όριο της φτώχειας για τον άγαμο είναι 4.608 € (δελτίο τύπου ΕΛΣΤΑΤ 8-7- 2015) και με τον ν. 4387/2016 θεσπίσθηκε γι΄ αυτόν αφορολόγητο 8.636 €. Δηλαδή ο άγαμος έχει αφορολόγητο το όριο της φτώχειας προσαυξημένο κατά 87,5%, και ο πολύτεκνος με σύζυγο και τέσσερα προστατευόμενα τέκνα, που έχει όριο φτώχειας το ποσό των 12.437€(4.608 συν 2.304 συν 4 x1.382), αντί να έχει ως αφορολόγητο το όριο της φτώχειας 12.437 €, προσαυξημένο κατά 87,5% (10.881€), δηλ. σε 23.717€, καθιερώνει γι΄ αυτόν ως αφορολόγητο το ποσό των 9.550€(είτε έχει 3 ή 13 παιδιά)!!! Δηλαδή καθιερώνει όχι κάν το όριο της φτώχειας, αλλά καθιερώνει το όριο της φτώχειας μειωμένο κατά 25%(από 12.437 σε 9.550 ευρώ), κάτω και από τα όρια της εσχάτης εξαθλίωσης!!!

Το ίδιο γίνεται και με το νέο νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ.Φορολογείται ο πολύτεκνος όσα παιδιά και αν έχει το ίδιο με τον άγαμο!!! Επίσης μειώνεται το όριο της αξίας της ακίνητης περιουσίας των 300.000€ σε 200.000€ για την επιβολή συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ στον άγαμο και το ίδιο συμβαίνει και στον πολύτεκνο των 4 ή 14 παιδιών, καμία διαφοροποίηση που να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των παιδιών του!!

Δεν είναι δυνατόν μετά τη φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων με την φορολογία εισοδήματος, να φορολογείται και να χαρατσώνεται και η πρώτη κατοικία τους στο φόρο των ακινήτων.

Στοιχειώδεις λόγοι δικαιοσύνης επιβάλλουν όχι να τηρηθεί η διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος ή η τήρηση του άρθρου 4 του Συντάγματος αλλά τουλάχιστον οι πολύτεκνοι να έχουν την μεταχείριση των αγάμων. Με βάση τα παραπάνω επιβάλλεται :

1. Στο παραπάνω σχέδιο νόμου και στο άρθρο 50 μετά την παράγραφο 3 να προστεθεί παράγραφος 4, που να έχει ως εξής:

«Οι πολύτεκνοι απαλλάσσονται του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. για την πρώτη κατοικία τους. Για την επιβολή συμπληρωματικού φόρου ακίνητης περιουσίας, το όριο για τους πολύτεκνους ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 60.000 ευρώ για κάθε ένα προστατευόμενο τέκνο τους»

Αλλάζει ακολούθως η αρίθμηση στις επόμενες παραγράφους.

2. Στην Τροπολογία: «Διατάξεις σχετικά με α. την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης β. τον περιορισμό του ποσοστού συμμετοχής για δαπάνες φαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχουν οι ΦΚΑ για τους δικαιούχους ΕΚΑΣ γ. την επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος τμήματος ή συνόλου ΕΚΑΣ.» ( http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/9591527.pdf )

Α. Στην παρ 2 (σελ 4) να προστεθεί στο τέλος… Στο δηλούμενο εισόδημα δεν περιλαμβάνονται και τα πολυτεκνικά και επιδόματα στήριξης τέκνων…

Β. Στο τέλος της παρ 6 (σελ 7) προστίθεται νέα παράγραφος:

7. Στο άρθρο 92 του ν.4387/2016 προστίθεται νέα παράγραφος στο τέλος

« 10. Στα παραπάνω αναφερόμενα εισοδηματικά κριτήρια της παραγράφου 1, δεν υπολογίζονται τα πολυτεκνικά και επιδόματα τέκνων».

http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/751

Με την ελπίδα ότι είστε σε θέση να επιβάλλετε τις παραπάνω διορθώσεις σε μία Ελλάδα που έχει μεταβληθεί σε χώρα γερόντων.

Διατελούμε με εκτίμηση
Για την ΑΣΠΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλειος Θεοτοκάτος Εμμ. Χρυσόγελος