Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«ο σιωπών δοκεί συναινείν» 

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών καθημερινά και επί σειρά ετών βάλλεται βάναυσα από την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.
- Η συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης.
- Χάθηκε η επιμόρφωση (ουσιαστικός παράγοντας βελτίωσης των εκπαιδευτικών) σε όλα τα επίπεδα στον βωμό των 4 μνημονίων και της πλήρους υποταγής στις υποδείξεις των υπανθρώπων που κυβερνούν σήμερα την Ευρώπη.


- Με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης καλούνται να ανταπεξέλθουν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, που συνεχίζουν μολοταύτα (σθεναρά όπως και πριν) το ποικιλόμορφο έργο τους.

- Οι διορισμοί των τελευταίων ετών και πολύ περισσότερο 40 φετινοί διορισμοί δασκάλων και νηπιαγωγών αποτελούν όνειδος για τη δημόσια εκπαίδευση.

- Τα σχολεία μας αδειάζουν από μόνιμους εκπαιδευτικούς και γεμίζουν με συναδέλφους με εξαρτημένη εργασία, που παίρνουν μισθούς πείνας, ανασφάλιστους, ταλαιπωρημένους και φοβισμένους.

- Η σχεδιαζόμενη εφεδρεία κρέμεται ως γκιλοτίνα πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών.

- Η ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων (απόκτημα σκληρών αγώνων) με την αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας και του ωραρίου απασχόλησης μας πλήττει όλους ανεξαιρέτως.

- Η σχεδιαζόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που θα γίνει με βάση των εντολών της τρόικας, θα αποτελέσει προθάλαμο για εκατοντάδες απολύσεις συναδέλφων μας.

- Τα σχολεία μας συνεχίζουν να αιμορραγούν οικονομικά, μην μπορώντας πλέον να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες.


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

- Οφείλουμε να απαλλάξουμε το συντομότερο δυνατόν τον κλάδο από τις δυνάμεις που συνεργάστηκαν κατά καιρούς με τις πολιτικές ηγεσίες και εξαθλίωσαν τον κλάδο.

- Οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, τόσο στους τοπικούς Συλλόγους, όσο και στην Ομοσπονδία.

- Οφείλουμε να βάλουμε τις βάσεις για άμεση δημοκρατία, για ελεύθερα ψηφοδέλτια, τόσο στη βάση του κλάδου, όσο και στην κορυφή.

- Οφείλουμε να μπούμε μπροστάρηδες και να ανατρέψουμε μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, που υπηρετούν την πολιτική πείνας του Ελληνικού Λαού, που είναι αντίθετες με τις λαϊκές κατακτήσεις και το δημόσιο σχολείο…

-Θεωρούμε πως ο Κλάδος μας μόνο Ενωμένος και Ισχυρός μπορεί να αγωνιστεί, να διεκδικήσει και να πετύχει.

-Επιδιώκουμε την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των συνδικαλιστικών ηγεσιών, μέσα από το πρίσμα της Αξιοπιστίας, της Διαφάνειας, της Σύνθεσης και της Ενότητας.
-Παραμερίζουμε τις κομματικές παρατάξεις, καθώς εξαρτώνται άμεσα από τους πολιτικούς τους φορείς και κατά συνέπεια είναι δέσμιες πολιτικών σκοπιμοτήτων.

-Δεν αφορίζουμε αλλά αντίθετα σεβόμαστε την πολιτική ιδεολογία του κάθε ατόμου.

-Διαμορφώνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας μέσα από την ελεύθερη συμμετοχική διαδικασία των συναδέλφων σε ανοικτές συνελεύσεις.

-Πιστεύουμε και Αγωνιζόμαστε για μια Ισχυρή Δημόσια Εκπαίδευση, για ένα Δημόσιο και Σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο με επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές.

-Πορευόμαστε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Κλάδου μας και Δρούμε για να αποκτήσει ο Έλληνας Εκπαιδευτικός την κοινωνική και οικονομική αναγνώριση που του αναλογεί.

-Κινούμαστε αποδεδειγμένα (μετά την διετή παρουσία μας στο ΔΣ του συλλόγου) ελεύθερα χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις προς το συμφέρον όλων των σχολείων και του συνόλου των συναδέλφων μας.

-Δεν δεσμευόμαστε από κανέναν πολιτικό φορέα-συνδικαλιστική παράταξη, έχοντας την δική μας δυνατή, καθαρή και ανεξάρτητη φωνή.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ - ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ! ! !


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΚΩΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ –ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ