Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


Προσκεκλημένη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης ήταν αυτή τη φορά η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, για να πλαισιώσει μουσικά το διεθνές συνέδριο που διοργάνωσαν πολυτεχνικές σχολές από όλη την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη και αφορούσε τα νέα υλικά δόμησης κατασκευών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου στην Καλαμαριά όπου η Ορχήστρα Νέων Δίου έπαιξε συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων δημιουργών προς τιμή των συνέδρων.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Φιλιώ Σέρβου, η οποία κατενθουσίασε τους προσκεκλημένους, ο Νίκος Μπίνος και η Σοφία Τσινιστίδου. Τη μουσική επιμέλεια και τη διεύθυνση της ορχήστρας είχε όπως πάντα ο Νίκος Πατρής.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε " είναι μεγάλη τιμή για την ορχήστρα μας να εκπροσωπεί τη χώρα μας σε ένα διεθνές συνέδριο, μάλιστα σήμερα που γιορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα της μουσικής" Ανταπαντώντας ο Σκωτσέζος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, συνεχάρη τα παιδιά της ορχήστρας λέγοντας" όταν είδα τα παιδιά θεώρησα πως πρόκειται για μια συνηθισμένη σχολική ορχήστρα, όταν όμως τους άκουσα να παίζουν άλλαξα γνώμη, πρόκειται για ταλαντούχους μουσικούς που μας κατέπληξαν όλους.Περάσαμε μια όμορφη βραδιά. Πολλά συγχαρητήρια στο δάσκαλό τους και στους υπευθύνους του συλλόγου τους."

Η επόμενη εμφάνιση της Ορχήστρας Νέων Δίου είναι την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο αρχαίο θέατρο Δίου,, στην εκδήλωση προβολής του ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο και έπεται η συνέχεια όλο το καλοκαίρι.